Enligt flera Oxiebor som Lokaltidningen Malmö prata med är parkeringen vid Oxie station ofta full. Foto: Per Ingridz

Enligt flera Oxiebor som Lokaltidningen Malmö prata med är parkeringen vid Oxie station ofta full. Foto: Per Ingridz

Kritik mot få p-platser

Av
Per Ingridz

Per Ingridz

OXIE. I våras utökade Malmö stad antalet parkeringsplatser vid Oxie station. Redan nu riktas dock kritik mot att det är för få platser.
–Vi byggde ut så mycket som vi hade tillgång till, säger Inge Melin, projektledare på gatukontoret.

Tågtrafiken mellan Oxie och Malmö har blivit tätare och det har lett till att fler Oxiebor väljer att ta bilen till Oxie station för att sedan fortsätta resan in till stan med tåg. Det föranledde att Malmö stad byggde ut parkeringen där. Man utökade bilparkeringen från 8 platser till 17 medan cykelplatserna gick från 40 till 100. Trots ökningen är det flera personer som Lokaltidningen Malmö har varit i kontakt med som tycker att bilparkeringen är för liten.

Centrum ska växa

–Vi byggde ut så mycket som vi hade tillgång till. På den ena sidan säger planen att det ska vara parkmark och på den andra sidan är det tänkt att Oxie centrum ska växa. Hade vi haft mer mark så hade vi byggt ytterligare ett antal platser, säger Inge Melin.
Kan det vara så att parkeringen används även av sådana som inte pendlar?
–Det är mycket möjligt, men det är inte mycket som vi kan göra åt det eftersom det är en allmän parkering.
Det har också framkommit kritik mot att det blir trångt på parkeringen när folk blir avsläppta från bilar på parkeringen samtidigt som andra bilister parkerar.
–Det har jag inte hört talas om, men det låter krångligt. Det finns en ficka längs vägen som är vettigare att stanna till vid. Jag kan tänka mig att det blir krångligt om folk kör in där och släpper av folk samtidigt som andra parkerar.

Rörig trafiksituation

En annan synpunkt är att det blir en rörig trafiksituation när många cyklister korsar Tegelbruksvägen istället för att ta tunneln till stationen.
–Det har jag inte heller hört, det är något som vi får titta på. Det finns flera sätt att ta sig till stationen om man cyklar.

Publicerad 26 November 2014 07:00