Bulgur med bönor och tahinidressing

Av
Årstiderna

Det här behöver du:
70 g bulgur
300 g gröna bönor
2 morötter
1 schalottenlök
eventuellt färsk dragon
tahinidressing

Gör så här:
Häll 2 1/2 dl kokande vatten över bulgurn och låt den stå under lock i 15 minuter, tills vattnet har sugits upp och bulgurn är mjuk. Dela bönorna på längden, skär morötterna i tärningar och ångkoka grönsakerna i lite lättsaltat vatten tills de är halvmjuka (cirka 2 minuter). Häll av vattnet. Blanda bulgur, bönor, morötter, finhackad schalottenlök och eventuellt färskhackad dragon ihop med tahinidressing. Låt salladen dra 15–30 minuter före servering.

Tahinidressing
Det här behöver du:
1 msk tahini (sesampasta)
2 msk rapsolja
2 msk vatten
1–2 msk soja
2 msk citronsaft
1 vitlöksklyfta

Gör så här:
Vispa ihop ingredienserna och smaka av.

Receptet är ett samarbete mellan Lokaltidningen och Årstiderna.

Publicerad 26 November 2014 12:00