Caroline Tandefelt tror att den framtida parken Lindängelund om fem år kommer att vara uppväxt och en naturlig mötesplats.

Caroline Tandefelt tror att den framtida parken Lindängelund om fem år kommer att vara uppväxt och en naturlig mötesplats.

I framtiden är Lindängen valet

LINDÄNGEN. Caroline Tandefelt ser ljust på Lindängens framtid. Genom gruppen Gatukraft Lindängen slåss hon för områdets utveckling.

”Hej, det här är Caroline. Jag kan inte svara nu, är säkert ute och räddar världen”.
Telefonsvararen säger mycket om Caroline Tandefelt. Miljövetaren som pluggat hållbar utveckling och gjort sina fältarbeten i Uganda. Men på senare år är Malmö världen och varmast om hjärtat ligger Lindängen.
Det är här hon är uppvuxen och när hon själv fick barn var det här hon ville att de skulle växa upp. Dels för att hon själv är socialt förankrad här med familj och vänner och dels för att hon ser Lindängen som ett ungt, starkt och internationellt område, något hon vill ska prägla barnens uppväxt.
Men hon ser också brister i området. Brister som hon anstränger sig för att göra något åt.
– Vi var ett gäng som bor här som när vi träffades började snacka om världsförbättrande idéer, säger Caroline Tandefelt.
Nu är träffarna regelbundna och uppstyrda och gruppen kallar sig för Gatukraft Lindängen.
Det första de tog tag i var att starta föräldrasamverkan på Lindängen. Nu har det startats på de båda skolorna och på två förskolor.
– Skolorna är fantastiska på att driva sin verksamhet och för oss boende är de ett nav. Jag är övertygad om att vi föräldrar känner våra barn och området allra bäst och för att de ska lyckas med studierna behöver vi engagera oss. När föräldrar lär känna varandra är det även en trygghet för barnen, säger hon.
I förra veckans Röda tråden undrade Gaby Wallström vad du tror kommer att vara bättre på Lindängen om fem år?
– Om fem år tror jag att vi möts på Lindängen centrum som är nytt och har ett kulturhus där vi kan göra saker tillsammans. Jag tror att parken Lindängelund är uppvuxen och där möts vi också och grillar och umgås. Jag tror att skolornas måluppfyllelse är på topp om fem år och att områdets skolor är det självklara valet för Lindängenbor och att alla barn kan göra ett eget val att läsa vidare. Det är det utveckling handlar om; möjligheten att göra val, i bostads- och utbildningssystemet och på arbetsmarknaden.
Nästa vecka: Caroline Tandefelt skickar vidare Röda tråden till Jaklina Stankic, med frågan "Vilka är skolorna på Lindängens gemensamma framgångsfaktorer för att nå måluppfyllelse och profilera sig?".

Personligt

Namn: Caroline Tandefelt.

Bor: Lindängen.

Ålder: 35 år.

Yrke: Arbetar med bostadstillsyn på miljöförvaltningen.

Familj: Man och två barn, 7 och 4 år.

Intressen: Gymnastik för kvinnor på allaktivitetshuset.

Det här visste du inte om Caroline: "Jag och en kompis klättrade upp i Kockumskranen dagarna innan den flyttades. Det var jätteläskigt.".

Publicerad 25 November 2014 08:00