Erica Loh och Jennie Wijk anordnar en julklappsinsamling till behövande barn. Foto: Nicole Blomstrand

Erica Loh och Jennie Wijk anordnar en julklappsinsamling till behövande barn. Foto: Nicole Blomstrand

Samlar in julklappar till behövande barn

Av
Nicole Blomstrand

HALMSTAD. För femte året i rad anordnar Jennie Wijk och Erica Loh en julklappsinsamling till behövande barn.
– För oss är det viktigt att ge tillbaka till samhället och ta ett socialt ansvar. Det finns många familjer som har det tufft i Halmstad och därför känns det extra bra att hjälpa till på hemmaplan, säger Jennie.
 
Julklappsprojektet anordnas i samarbete med Lions Söndrum-Tylösand och socialtjänsten. Insamlingen pågår under tre veckor, därefter lämnas gåvorna över till socialförvaltningen. Personalen distribuerar klapparna till föräldrar i familjer som har en tuff livssituation. Föräldrarna delar i sin tur ut klapparna till sina barn.
– Det är ingen mänsklig rättighet att få julklappar men det är en mänsklig rättighet att vilja göra något för dessa barn och ungdomar. Tillsammans kan vi göra julen roligare för många barn, säger Erica.
Personer som vill bidra till insamlingen köper en gåva, som passar barn mellan 0-18 år, och lämnar in denna till eloh&wijk reklambyrå på Slottsmöllan. Insamlingen pågår mellan den 20 november och 12 december.
– Gåvan ska vara oinslagen, men man får gärna bidra med lite inslagspapper vid sidan om. Personalen på socialtjänsten, som ofta känner familjerna, väljer sedan ut en gåva som passar barnet i familjen, säger Jennie.
Jennie och Erica uppmanar de som vill bidra att tänka lite extra på de äldre barnen.
– Vi får in mycket julklappar till yngre barn men vi får inte glömma att det finns många tonåringar som kanske inte får någon julklapp i år. De lite äldre tjejerna och killarna förtjänar också att få en gåva, säger Erica.
Julklappsinsamlingen har blivit en tradition och Jennie och Erica har ingen tanke på att avveckla projektet.
– Under den här tiden sitter vi med tårar i ögonen nästan hela tiden. Det är så härligt att få ta emot alla gåvor och se folks engagemang. Socialförvaltningen berättar för oss hur mycket det betyder för familjerna och det är vad som får oss att fortsätta, säger Erica.
 
Fotnot: Mer information om julklappsinsamlingen hittar du på www.elohwijk.se eller på Facebook, sök på Julklappsinsamling 2014 (pågår 20/11 till 12/12)
 

Publicerad 18 November 2014 18:00