Aubergine med spenat och yoghurtdressing.

Aubergine med spenat och yoghurtdressing.

Aubergine med spenat och yoghurtdressing

Av
Årstiderna

Det här behöver du:
1–2 auberginer
4 msk olivolja
1 kvist timjan
300 g färsk spenat
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
yoghurtdressing

Gör så här:
Skär auberginerna i skivor på 2 cm och lägg dem i en varm gryta med olivolja, lite vatten och timjan.
Låt dem steka under lock i cirka 10 minuter tills de är mjuka.
Tillsätt färsk spenat, finhackad schalottenlök, pressad vitlök och låt ångkoka 1–2 minuter utan lock tills spenaten faller ihop.
Häll yoghurtdressingen över och servera till exempel en bit stekt eller grillat lammkött till.

Yoghurtdressing

Det här behöver du:
1 1/2 dl naturell yoghurt 10 %
1/2 knippe persilja
1–2 vitlöksklyftor
eventuellt färsk mynta

Gör så här:
Plocka persiljebladen, pressa vitlöken och mixa det samman med yoghurten till en jämn konsistens och smaka av med salt och peppar.
Mixa eventuellt lite mynta och lägg i, det ger dressingen extra piff.
Receptet är ett samarbete mellan Lokaltidningen och Årstiderna.

Publicerad 18 November 2014 12:00