Christer Jönsson är väldigt glad över att brottarklubben nu kunnat flytta in i sina nya lokaler. Foto: Andreas Holm

Christer Jönsson är väldigt glad över att brottarklubben nu kunnat flytta in i sina nya lokaler. Foto: Andreas Holm

Nya lokalen ett uppsving

BROTTNING. Sedan branden i Norrevångshallen 2010 har Eslövs AI brottning letat efter nya lokaler. Nu har man lämnat industriområdet och flyttat in i nya lokaler.
– Vi har väntat länge på det här, säger klubbens ordförande Christer Jönsson och blickar ut över de nya, stora lokalerna på Järnvägsgatan.

I gamla lokalen rymdes en 12x12 meters matta och en tiometers. Nu får det plats två tolvmetersmattor med plats för ett litet gym.

Ett uppsving

– Detta är ett otroligt uppsving för oss och har nog fått in mellan tio till femton nya brottare sedan flytten för någon månad sedan, berättar Christer Jönsson.

Han visar stolt upp de stora, nyrenoverade lokalerna. EAI brottning har tillgång till omklädningsrum med bastu, kök, kansli och förråd. Grannklubben Eslöv shotokan karate academy har även de fått nya lokaler med bland annat även eget kök.
– Kommunen och en byggfirma har ställt upp för oss. Vi hade dålig värme i vår förra lokal, ur träningssynpunkt var den inte dålig men det blåste in kall luft och man visste inte om det skulle vara varmt eller kallt i lokalen förrän man kom dit, berättar brottarklubbens ordförande.

En ny lokal har även gett brottarna en extra energiinjektion och en nystart.
Linnea Svensson har vunnit pokal på pokal och våra gamla seniorer har börjat träna extra på söndagar och det gjorde de aldrig innan. Och för framtida läger och tävlingar ligger lokalen perfekt med gångavstånd till tågstationen. Nu slipper vi hämta alla tävlande med bil och skjutsa till industrilokalen.

Inget fyrstadslag

Grädde på moset hade varit ett lag i fyrstads i år. Men planerna gick i stöpet.
– Vi planerade för att starta ett lag i år med bland andra Sebastian Lönnborn och Robin Nielsen, men när Hököpinge ändrade matchdag samma vecka kunde vi inte ställa upp och tvingaedes tacka nej, förklarar Christer Jönsson som hoppas att man kan tävla i fyrstadsbrottning nästa år.

Invigs i december

Samtidigt som klubben är i full gång att förbereda sin nya lokal till fullo planeras en invigning i början av december.
– Det är mycket som ska göras och ibland känns det inte som tiden räcker till, menar Jönsson.
Själv är han starkt engagerad för de ensamstående flyktingbarnen i Eslöv.
– Jag vill ge de en möjlighet att integreras i samhället och jag ser brottningen som en bra väg, inte minst att de får något att göra. Klubben försöker också hjälpa barnen med möbler till deras boende och hjälp med skolan. Jag har fått ta del av många livshistorier och man vill ju hjälpa till så gott man kan, berättar Christer Jönsson.

Publicerad 16 November 2014 09:00