En buss kommer lastad med experiment

Av
Nicole Blomstrand

HALMSTAD/HALLAND. Med start i vår ska en specialbyggd buss, fylld med experiment, turnera runt i Halland och besöka skolor och allmänna platser. Målet är att öka intresset för naturvetenskap och teknik hos halländska skolungdomar.
 
Bakom projektet står Ideella Föreningen Science Safari som har en bred sammansättning av halländska professionella forskare, pedagoger och experter inom teknik och naturvetenskap samt Hallands Bildningsförbund. Region Hallands regionstyrelse har beviljat en delfinansiering till projektet. Även Hallands bildningsförbund stöttar satsningen.
Science Safari ska med en specialbyggd buss fullastad med experiment och kunskap besöka skolor och allmänna platser. Bussen ska också vara en resurs för högskola, näringsliv och andra parter som vill visa upp forskningsprojekt samt testa nya metoder och tankar.
– I dag ser vi ett minskat intresse för naturvetenskap hos ungdomar, vilket är oroväckande med tanke på såväl globala - som samhälleliga utmaningar, menar Ann-Mari Bartholdsson, näringslivschef på Region Halland, i ett pressmeddelande.
Målsättningen är att stimulera till allmänbildning och väcka kunskapslust. Ett långsiktigt mål är att öka antalet sökande till naturvetenskapliga och teknikutbildningar på gymnasie- och högskolenivå i Halland.
 

Publicerad 15 November 2014 14:00