Rödbetssallad med schalottenlök

Av
Årstiderna

Ingredienser: 
400 g rödbetor
1 schalottenlök
3 kvistar timjan
senapsdressing

Gör så här:
Koka rödbetorna med skal i lättsaltat vatten i cirka 30–45 minuter tills de är mjuka. Häll av koklagen och fyll grytan med rödbetor med kallt vatten ända upp till kanten. Låt dem kallna lite och tryck sedan av skalen från dem med händerna. Skär rödbetorna i tjocka skivor, lägg dem i en skål och blanda samman med schalottenlök skuren i tunna skivor och små timjankvistar.
Häll senapsdressingen över rödbetorna och låt dem dra i 15 minuter innan de serveras.

Senapsdressing
3 msk vinäger
1 msk grov senap
1 tsk råsocker
1/2 dl raps- eller solrosolja

Vispa ihop ingredienserna.

Receptet är ett samarbete mellan Årstiderna och Lokaltidningen.se

null

Publicerad 11 November 2014 12:00