Kävlinge GF:s nya mixedlag tog silver i Skånska grencuper i Korsbackahallen. foto: Tommy Stambolovski

Kävlinge GF:s nya mixedlag tog silver i Skånska grencuper i Korsbackahallen. foto: Tommy Stambolovski

Succé för de nya lagen

Gymnastikfest i Korsbackahallen

Av
Tommy Stambolovski tommy.stambolovski@lokaltidningen.se

GYMNASTIK. ???I helgen bjöds det på en härlig gymnastikfest i Korsbackahallen när Kävlinge GF för andra gången arrangerade Skånska grencuper i truppgymnastik. Tävlingen avgjordes inför fulla läktare och hemmagymnasterna knep också flera medaljer.

Hela Skånes elit i truppgymnastik, plus ett inbjudet storlag från Göteborg, besökte under den gångna helgen Kävlinge för att göra upp om de ädla medaljerna. Totalt bjöds det på hela 210 starter uppdelade i tre olika svårighetsnivåer.

Nytt lag

Extra spännande för arrangörsföreningen Kävlinge GF var att det nybildade mixedlaget fick göra sin första seriösa tävling.
– Det är en rolig grej eftersom vi fått in många killar. Vi har ju inte haft ett pojklag på fem år. Men det har kommit tillbaka nu till den här terminen, berättar ledaren Ida Nilsson som coachar både killarna och tjejerna.
Vad betyder det att ha ett killag?
– Det är såklart jättestort och viktigt. Det är inte så många killar som håller på med gymnastik. De vi fått in är också riktigt duktiga och slog lag som satsat i många år för att bli bäst i Sverige.

Kävlinges båda pojklag presterade alltså riktigt bra och vann ett silver samt brons i steg 1.
– Killarna hade dessutom aldrig tidigare tävlat på de här redskapen. Så det var väldigt imponerande, menar Ida.

Under söndagen blev det fler medaljer för Kävlinge GF. De äldsta tjejerna tog silver i tumbling (högsta nivån) och de yngre tjejerna silver i hopp (steg 2). Ett silver blev det också för mixedlaget i hopp.

Kävlinge GF är annars en stor förening, i en liten by, med över 350 medlemmar.
– Nu har vi två pojklag och jättemånga flicklag. Fyra åldersindelade tävlingsslag samt basgrupper i tre olika steg. Sen har vi även familjegympa, där barnen har med sig sina föräldrar.
Om träningstider i Korsbackahallen så får man stor konkurrens från de populära bollsporterna.
– När den nya hallen byggdes så trodde vi att vi skulle få den för oss själva. Men så blev det inte. Nu får vi trängas och tyvärr får inte alla lag plats i E-hallen, säger Nilsson.

Hårt arbete

Att arrangera en så pass stor tävling som Skånska grencuper kräver såklart ett hårt arbete. Klubbens samtliga medlemmar, och många föräldrar, drog sitt strå till stacken. De aktiva ledarna Tobias Mårtensson och Albert Anderberg ska inte heller förglömmas. Killarna lyckades synka musiken som användes till alla framträdanden genom att fixa ett program på internet där varje lag kunde ladda upp sin musik. En teknisk finess som är unik i landet.
– Vi är mycket nöjda med tävlingen och hoppas få möjlighet att arrangera den även nästa år, säger kanslisten Linda Carlsson.

Publicerad 10 November 2014 12:08