Enligt uppgifter till Lokaltidningen tar Jonas Thern över som tränare i Landskrona BoIS. Foto: Arkiv/Mikael Öhrn

Enligt uppgifter till Lokaltidningen tar Jonas Thern över som tränare i Landskrona BoIS. Foto: Arkiv/Mikael Öhrn

Jonas Thern tar över BoIS?

Av
Mikael Öhrn

Mikael Öhrn

LANDSKRONA. Tränarjakten i Landskrona BoIS har intensifierats och vad Lokaltidningen erfar har klubben nu också rott i land en ny tränare.

Enligt uppgift har BoIS tidigare visat intresse för danska Lyngbys Jack Majgaard Jensen, tidigare i Lunds BK, och dennes svenske assisterande tränare Jonas Ejdevall, tidigare i FC Rosengård, men i och med degraderingen till ettan södra är duon också avskriven för kommande säsong.
Istället har BoIS enligt källor till Lokaltidningen nu riktat blickarna mot Jonas Thern. Den före detta landslagsspelaren och IFK Värnamotränaren har gjort sig ett namn som talangutvecklare och sonen Simon Thern, den före detta HIF:aren Loret Sadiku och Elfsborgs Victor Claesson är bara ett fåtal av alla de talanger som Thern fostrade under sin tid i Värnamo.

- Inga kommentarer. Det gäller samma ifall det rör spelare. Vi kommenterar inget förrän något är klart, säger Patrik Johansson, sport- och klubbchef i Landskrona BoIS.
Therns dokumenterade erfarenhet av att skola fram talanger rimmar väl med BoIS nygamla filosofi som innebär att extra resurser kommer att läggas på just egna produkter och talanger från närområdet.

- Vad jag känner till är han en tränare som visat sig vara väldigt duktig på att få spelare att slå genom och att få spelare att gå från att vara talangfulla till färdiga spelare. Jag uppfattar också honom som en vinnartyp med en stark utstrålning och drivkraft, säger Patrik Johansson när han ombeds kommentera Jonas Thern som tränare.

Jonas Therns fotbollsakademi Calcio International Modern Academy huserar nuförtiden i nordskånska Osby.

null

Publicerad 10 November 2014 12:33