H65 Höör-tränaren Niklas Harris, vars lag är tvåa i elitserien, är lycklig att se sina spelare utvecklas. På bild med Challenge cup-bucklan som laget vann i våras. Foto: Andreas Holm/Arkiv

H65 Höör-tränaren Niklas Harris, vars lag är tvåa i elitserien, är lycklig att se sina spelare utvecklas. På bild med Challenge cup-bucklan som laget vann i våras. Foto: Andreas Holm/Arkiv

Harris överraskas av lagets inledning

HANDBOLL. Historiskt sett har H65 Höör aldrig inlett en säsong på bättre sätt än nu. Damerna hade sex raka vinster fram till förra helgens möte mot Önnereds HK. Då kom första förlusten, men ändå tillhör man ett av topplagen i elitserien.


Är det en form som är betydelsefull inför helgens första match i EHF?
– Vi är inne i ett bra stim, spelarna har en bra försäsongsträning i kroppen och ska orka flera matcher nu. Jag är överraskad att det gått så bra, säger Niklas Harris, tränare för H65 Höör, och fortsätter.
– Skärper spelarna bara till sig kan vi nog krångla oss vidare till en åttondelsfinal, men det kommer att bli tufft.

Regerande Challenge cup-mästarna ställs i tredje rundan av EHF mot ukrainska mästarlaget HC Karpaty, med hemmamatch i Björkvikshallen den 15 november.
– Det blir direkt ett bra motstånd. Om man jämför Challenge cup så sprang vi på lag i början av turneringen som inte alls var så bra. Jag tror inte alls vi springer över Karpaty lika lätt.


Samtidigt triggas Harris och hans spelare av europacupmatcher. Fyra matcher på två veckor ger en utmaning men samtidigt utveckling menar Harris.
– Att få spela dessa matcher blir en extra krydda i säsongen. Vi har ju vant oss vid europacupmatcher de senaste åren och vet vad som väntar. Samtidigt måste man fråga sig - vad är viktigast? Om vi ligger bra till i slutspel här hemma och kan nå final, ska man då satsa lika hårt i Europa? För jag tror inte vi orkar ta oss till semifinal eller final båda i serien och EHF, menar Höörtränaren.

Målsättningen är att nå en SM-final och vinna ett guld inom en treårsperiod. Det var anledningen att Niklas Harris valde att förlänga och skriva på ett nytt kontrakt i våras.
– Det är mycket möjligt att vi står i en SM-final redan nästa år, men samtidigt blir jag inte besviken, jo till en början kanske, om vi bara når en semifinal. Det blir ingen katastrof.

Harris har lagt ner ett gediget arbete på sitt lag. 14 spelare, två målvakter och tolv utespelare, utgör den trupp som just nu utmanar om serietiteln och avancemang i EHF. Ett långsiktigt arbete börjar bära frukt.

– Jag ser att många unga har utvecklats, inte minst Anna Johansson som tagit över försvarsgeneralsrollen från Anna Roxå, Jennie Linnell som klivit upp på Mia Rejs mittniaposition och Jessica Ryde som ersatt Jannike Wiberg alldeles ypperligt i målet. Jag blir lycklig när jag ser hur spelarna utvecklas och vågar ta för sig.

Publicerad 10 November 2014 11:00