Ossobuco

Recept från Årstiderna

Av
Årstiderna

Ingredienser
6 skivor ossobuco på kalv- eller oxlägg
1 msk olja
25 g mjöl
1 1/2 dl vitt vin
1 msk tomatpuré
3 vitlöksklyftor
2 dl kokande vatten
1 persiljerot
2 morötter
1/2 selleri
2 små purjolökar
1 burk skalade tomater
eventuellt hackad persilja, pressad vitlök och rivet citronskal

Fler recept på lokaltidningen.se/mat

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Värm en djup stekpanna och tillsätt oljan. Skär ett snitt i hinnan på köttskivorna så att de inte drar sig samman när de hamnar i den varma oljan, bryn köttet i den varma oljan. Ta upp dem och lägg dem i ett stort och djupt eldfast fat. Strö mjöl i pannan, koka av med vitt vin, tomatpuré och vitlök och häll det över köttet. Häll kokande vatten över så att det täcker. Täck fatet och ställ in det i ugnen, sänk värmen till 185° och låt det bräsera cirka 1 timme. Skala under tiden persiljerot, morötter och selleri och skär dem i grova bitar. Rensa purjolöken och skär dem i tunna stickor. Ta fatet ur ugnen efter en timme, tillsätt rotfrukter, purjolök och tomat. Se till att de blandas med stekskyn och stek vidare i ugnen i cirka 1 1/2 timme. Strö hackad persilja, lite citronskal och pressad vitlök över och servera med potatismos.

Receptet är ett samarbete mellan Årstiderna och Lokaltidningen.

null

Publicerad 08 November 2014 12:00