I december ?kommer Sanna Nielsen till Halmstads teater med sin julturné ”Min jul”. För Lokaltidningen berättar hon att detta blir trettonde året i rad som hon åker på julturné.? Foto: press

I december ?kommer Sanna Nielsen till Halmstads teater med sin julturné ”Min jul”. För Lokaltidningen berättar hon att detta blir trettonde året i rad som hon åker på julturné.? Foto: press

Sanna Nielsen har redan hittat julkänslan

Av
Nicole Blomstrand

HALMSTAD. Att repetera julsånger och hitta rätta julkänslan när det råder höstrusk ute låter som en svår kombination. Men för Sanna Nielsen är detta inget problem. Med tolv julturnéer i ryggen är hon minst sagt rutinerad.
 
– Jag har redan julkänsla och har haft det sedan i juli då vi började jobba med årets turné. Det här blir trettonde året i rad som jag åker på julturné så julkänslan infinner sig på automatik, säger Sanna Nielsen med ett skratt.
Sanna Nielsen beskriver sig som en högtidsmänniska och julen har en speciell betydelse.
– Julen är en högtid som handlar om gemenskap. Jag träffar inte min familj så mycket under året men julen är en högtid då vi kan umgås med varandra till hundra procent.
I fjol var Sanna ute på turné tillsammans med Kalle Moraeus men i år står på själv på scen. Eller själv är inte riktigt rätt ord, med sig på scen har hon sitt sexmannaband.
– Det är fantastiskt duktiga musiker. I bandet finns till och med en liten stråksektion och det känns otroligt lyxigt att få ha med sig det på turné.
Årets julturné bygger till stor del på hennes album ”Min jul” som gavs ut 2013 och som sålde platina.
– Det traditionella är viktigt i en julkonsert men samtidigt måste man förnya sig, det gäller att hitta en balans.
Men Sanna Nielsens agenda de närmsta månaderna innehåller mycket mer än bara julsånger. Musikalen ”Doktor Zjivago”, där Sanna spelar den kvinnliga huvudrollen, spelas på Malmö Opera november ut. Och nästa år väntar en ny utmaning, Sanna Nielsen är tillsammans med Robin Paulsson programledare för Melodifestivalen 2015.
– Jag ser verkligen fram emot det med spänning och glädje, samtidigt som det känns lite läskigt. Men jag har blivit bättre på att avdramatisera saker, det är roliga saker jag får möjlighet att göra och det vill jag njuta av. Man kan inte göra mer än sitt bästa.
 
MISSA INTE!
Sanna Nielsen med "Min jul" på Halmstads teater den 5 december.

Publicerad 07 November 2014 12:00