Om bara några veckor flyttar Rebecka Latos till Indien för att arbeta som yogalärare. Foto: Nicole Blomstrand

Om bara några veckor flyttar Rebecka Latos till Indien för att arbeta som yogalärare. Foto: Nicole Blomstrand

Yogan tar Rebecka Latos till Indien

Av
Nicole Blomstrand

HALMSTAD. Sedan hon tog examen från Sturegymnasiet har Rebecka Latos rest runt i världen. Efter en mellanlandning i hemstaden väntar nu ett nytt äventyr för Halmstadtjejen. Om en månad slår hon ner sina bopålar i Indien där hon ska arbeta som yogalärare.
 
– Att jag får möjlighet att arbeta som yogalärare i landet där yogan har sitt ursprung känns jättespännande. Jag får gåshud bara jag tänker på det, berättar Rebecka.
Hon återvände till Halmstad i våras, efter nitton månader i Australien och Sydostasien.
– Jag sa till mamma innan jag åkte att jag nog skulle vara borta runt sex månader men det blev lite längre än så, säger hon med ett leende.
Yogan har på ett sätt alltid haft en naturlig plats i hennes liv då hennes mamma är en aktiv utövare. Men det var först på resan som Rebecka fann yogan på riktigt. Och då inte bara som en metod för fysisk träning.
– Det handlar minst lika mycket om det mentala och filosofin. Det är ett speciellt sätt att tänka och för mig är det numera en livsstil.
Rebecka valde att utbilda sig i Indonesien och kom hem till Sverige igen med titeln yogalärare i bagaget. I sommar har hon hållit i yogaklasser på ett gym i Halmstad.
– Det har varit fantastiskt lärorikt och mina deltagare har verkligen inspirerat mig.
Att Halmstad bara var en mellanlandning i väntan på nästa äventyr var planen redan från början. Och i slutet på november sätter sig Rebecka på ett plan till Indien för att bosätta sig i landet.
– Som det ser ut nu ska jag jobba där i fem, sex månader. Sedan vet man aldrig vad som händer. Det gäller att ta tillfällena i akt, man lever bara en gång, säger Rebecka Latos.
 

Foto: Nicole Blomstrand

Foto: Nicole Blomstrand

Personligt

Namn: Rebecka Latos.

Ålder: 21 år.

Bor: Halmstad, flyttar till Indien i slutet på november.

Yrke: Yogalärare.

Du kan följa hennes resa på bloggen paparazzibecka.blogg

Publicerad 05 November 2014 12:30