Annelie Hidgård och Jennie Andersson ska lämna över de stickade bidragen till Nattkaféet. Foto: Nicole Blomstrand

Annelie Hidgård och Jennie Andersson ska lämna över de stickade bidragen till Nattkaféet. Foto: Nicole Blomstrand

Hjälpstickan fick en bra start i Halmstad

Av
Nicole Blomstrand

HALMSTAD. Sedan i februari har den ideella föreningen Hjälpstickan haft en filial i Halmstad och många har bidragit med stickade kreationer. Fler än 140 värmande bidrag har nu lämnats över till behövande – till initiativtagarna Jennie Andersson och Annelie Hidgårds stora glädje.
 
– Vi har fått in allt från stickade strumpor och vantar till mössor och koftor. Folk har verkligen stickat väldigt mycket fina saker, säger Jennie Andersson.
Lokaltidningen berättade om Hjälpstickan i februari, när filialen i Halmstad precis hade startats av Jennie och Annelie.
– Det har rullat på väldigt bra sedan dess och vi har fått mycket positiv respons, berättar Annelie.
Tanken med verksamheten är att den som stickar eller virkar kan bidra med tid, kreativitet och garn för att skapa värmande bidrag till behövande. Dessa lämnar man in till kaféet Strandgatan 20, som är en samarbetspartner i projektet. När högen är tillräckligt stor lämnas plaggen vidare till Nattkaféet.
– Vi vet inte vilka alla är som har stickat och lämnat in så därför känns det extra viktigt att de kan se i tidningen att plaggen har hamnat där de ska, att de har nått fram till de behövande, säger Annelie.
För några dagar sedan lämnade Jennie och Annelie över flera kassar till Nattkaféet.
– Det är en väldigt härlig känsla att få lämna över bidragen. Det fina är att människor har lagt ner mycket tid på att skapa nya, hemstickade plagg som de sedan ger bort. Vi är bara en mellanhand som ser till att ge det vidare, säger Jennie.
Tidigare har Hjälpstickan i Halmstad bara tagit emot stickade plagg till vuxna. Men nu har Jennie och Annelie hittat en ny samarbetspartner i Svenska kyrkan och S:t Nikolai församling.
– Så nu kan vi också ta emot stickade och virkade saker till barn. Dessa lämnar vi över till kyrkan som i sin tur ser till att plaggen når utsatta familjer, säger Annelie.
 
Fotnot: Mer information hittar du på www.hjalpstickan.se/halmstad
 

Publicerad 04 November 2014 17:00