Spaghetti bolognese med rotfrukter.

Spaghetti bolognese med rotfrukter.

Spaghetti bolognese med rotfrukter

Av
Årstiderna

Fyra portioner
Ingredienser:
400 g malen oxfärs
2 msk olivolja
600 g blandade rotfrukter
4 färska tomater
1 burk krossade tomater
1 kvist timjan
2 vitlöksklyftor
eventuellt chili
1 paket spagetti
100 g parmesan
Gör så här:
Bryn köttet lite lätt i oljan. Rensa rotfrukterna under tiden och hacka dem i småbitar i en foodprocessor. Häll rotfrukterna i grytan och rör runt. Tillsätt hackade och mosade tomater och koka igenom. Tillsätt kryddorna och koka i 15 minuter. Koka pasta och servera med färskriven parmesan.
Tips: Det är en väldigt bra idé att tillsätta en stor mängd rotfrukter i sin bolognese. Det är hälsosamt, billigt och ger såsen en mycket bättre och sötare smak. Matsmältningen fungerar mycket bättre med en massa rotfrukter i vardagsmaten.
Receptet är ett samarbete mellan Lokaltidningen och Årstiderna.

Fler recept på lokaltidningen.se/mat.

null

Publicerad 01 November 2014 12:00