Pasta med trumpetsvamp.

Pasta med trumpetsvamp.

Pasta med trumpetsvamp

Av
Årstiderna

Fyra portioner

Ingredienser:
200 g trumpetsvamp (eller annan svamp)
400 g färsk pasta
olivolja
1/2 schalottenlök
färska kryddor, till exempel persilja, basilika och gräslök
50 g parmesan

Gör så här:
Rengör svampen med en kniv och en borste. Koka pastan al dente i en gryta i rikligt med lättsaltat vatten. Häll bort vattnet från pastan och häll olivolja över och håll den varm.
Stek svampen i olja i en varm stekpanna i ett par minuter. Tillsätt finhackad schalottenlök och eventuellt kryddor, smaka av med salt och peppar och vänd ned pastan i stekpannan ihop med svamparna.
Servera med grovriven parmesan strödd över pastan.
Receptet är ett samarbete mellan Lokaltidningen och Årstiderna.

Fler recept på Lokaltidningen.se/mat.

Publicerad 28 October 2014 13:00