Johanna Norström och My Djurberg, Mat Tillsammans Halland AB, är nominerade i kategorin Årets företagare. Arkivfoto: Nicole Blomstrand

Johanna Norström och My Djurberg, Mat Tillsammans Halland AB, är nominerade i kategorin Årets företagare. Arkivfoto: Nicole Blomstrand

Och de nominerade är…

Av
Nicole Blomstrand

HALMSTAD. Fredagen den 31 oktober hyllas företagsamheten i kommunen vid den årliga Guldgalan för Halmstads näringsliv. Nu är det officiellt vilka som är nominerade till de totalt elva priserna.
– Nu är det elfte året i rad som vi tillsammans med företag och företagarorganisationer har gemensam prisutdelning till företagare som gjort något utöver det vanliga. Det är så viktigt att uppmärksamma dessa företagsamma människor. Vi ska vara medvetna om att deras insatser skapar jobb och tillväxt i kommunen. Det är entreprenörerna som driver utvecklingen framåt och på Galan får de cred och uppmuntran. De är förebilder och inspiratörer. Att vi dessutom har ett nytt miljöpris känns bra, det har efterfrågats av både kommun och näringsliv, säger Karolina Davidsson, vd för Halmstads Näringslivs AB i ett pressmeddelande.
 
Totalt ska elva olika priser delas ut under kvällen. Och de nominerade är:
Årets Miljöpris: Frigadon, Wohlins Fryshus Logistik AB och BilMånsson. Prisutdelare: EMC – Energi och MiljöCentrum och HEM – Halmstad Energi och Miljö.
Årets Entreprenör: Ewa och Magnus Bylander, Gullbrannagården, Kathleen Bengtsson-Hayward, MBK Assistans och Lennart Bengtsson, Wapnö. Prisutdelare: Halmstads kommun.
Årets Butik: Ztrand, di Mare och Feldts Bröd & Konfekt. Prisutdelare: Halmstads City och Halmstad Handel.
Årets Företagare: Roger och Tomas Wohlin, Wohlins Fryshus Logistik AB, Kajsa Rautenberg, Slottsmöllans Fastighets AB samt Johanna Norström och My Djurberg, Mat Tillsammans Halland AB. Prisutdelare: Företagarna Halmstad.
Årets Ekonomipris: Lumik Enterprises/Hemsida24, Viking Malt och Hafi – Hallands Fruktindustri AB. Prisutdelare: Halmstads Handelsförening.
Årets Marknadsförare: HFAB – Halmstads Fastighets AB, The Photogallery och Korshags. Prisutdelare: Marknadsföreningen i Halland.
 

Feldts Bröd & Konfekt är nominerade i kategorin Årets butik. Arkivfoto: Nicole Blomstrand

Feldts Bröd & Konfekt är nominerade i kategorin Årets butik. Arkivfoto: Nicole Blomstrand

Publicerad 20 October 2014 14:25