Gör en smarrig Maräng Pavlova.

Gör en smarrig Maräng Pavlova.

Maräng Pavlova

Av
Viktväktarna

8 portioner
ProPoints värde/port: 5
Ingredienser:
4 äggvitor
1 nypa salt
2 ½ dl socker
1 msk majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
1 tsk pressad citron
Fyllning:
2 dl vaniljvisp max 12%
4-5 dl färsk frukt och bär, t ex jordgubbar, vindruvor, kiwi, hallon osv
Gör så här:
Vispa äggvitor och salt till hårt skum (skålen skall kunna vändas upp och ner), tillsätt socker, lite i taget, under fortsatt vispning. Vispa länge, 8-10 minuter, smeten ska bli seg och glansig.
Tillsätt majsstärkelse, vaniljsocker och pressad citron, under lite mer försiktig vispning.
Lägg smeten i en cirkel, ca 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper.
Gör en fördjupning i mitten.
Sätt in kakan i ugn 225°, sänk genast värmen till 125°
Grädda kakan i 90 minuter.
Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat.
Vispa vaniljvispen.
Fyll marängen med vaniljvisp och delad frukt och bär.

Publicerad 24 June 2014 12:00