Kyckling med rosmarinpotatis.

Kyckling med rosmarinpotatis.

Kyckling, salsa och rosmarinpotatis

Av
Viktväktarna

4 portioner
ProPoints värde/port: 11
Ingredienser:
800 g färskpotatis
1 citron, rivet skal
3-4 hackade rosmarinkvistar
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk olja
600 g kycklingfilé
Salsa:
1 burk ansjovis, 125 g
1 hackad rödlök
1 msk rapsolja
1 kruka hackad persilja
Gör så här:
Hacka ansjovisen grovt och blanda med lite ansjovisspad, lök, olja och persilja. Ställ kallt.
Blanda samman rivet citronskal, rosmarin, vitlök och olja i en plastpåse.
Lägg i potatisen i mindre bitar och skaka om.
Häll upp potatisen i en ugnsform och tillaga i ugn 225 grader ca 25 min.
Grilla kycklingfiléerna och servera med potatis, salsa och sallad.

Publicerad 21 June 2014 12:00