Kyckling med stjärnanis och nudlar.

Kyckling med stjärnanis och nudlar.

Kyckling med stjärnanis och nudlar

Av
Årstiderna

Fyra portioner
Ingredienser:
1–2 kycklingar (cirka 1500 g)
raps- eller jordnötsolja
2 schalottenlökar
1 purjolök
1 morot
1 röd och 1 grön chili
2 vitlökar
saft och skal av 2 citroner
2 stjärnanis
300 g nudlar
Gör så här:
Stycka kycklingen i 6–8 bitar och bryn dem i olja i en tjockbottnad gryta. Ta upp kycklingbitarna. Skär lök, purjolök, morot och chili i skivor och skala vitlöken. Lägg purjolöken åt sidan och bryn resten i grytan, lägg sedan tillbaka kycklingbitarna i grytan ihop med purjolöken, stora skalbitar av tunt skivade citronskal och stjärnanis. Tillsätt 2 dl vatten, lägg locket på och låt det sjuda 15–20 minuter. Ta eventuellt bort citron och stjärn-anis under tiden om du tycker att smaken blir för kraftig. Smaka av med citronsaft.
Koka nudlarna i vatten med salt och låt rinna av. Vänd ned dem i kycklinggrytan så att de suger upp lite av vätskan.
Receptet är ett samarbete mellan Årstiderna och Lokaltidningen.

Fler recept hittar du på lokaltidningen.se/mat.

Publicerad 01 June 2014 13:00