Amr Kaddoura är en av tre i dagens BoIS som har tagit sig genom klubbens egna pojklag och upp. I år är han på allvar med och slåss om en startplats. Foto: Mikael Öhrn

Amr Kaddoura är en av tre i dagens BoIS som har tagit sig genom klubbens egna pojklag och upp. I år är han på allvar med och slåss om en startplats. Foto: Mikael Öhrn

”Jag håller för den här nivån”

Av
Mikael Öhrn

Mikael Öhrn

FOTBOLL/LANDSKRONA. BoIS nya melodi är att köra ungt och närproducerat. Mycket mer ungt och närproducerat än målvakten Amr Kaddoura blir det inte. Han är en av tre som har gått hela vägen upp ur de egna ungdomsleden.

Han är född och uppvuxen i Landskrona och började spela i BoIS redan som 6-7-åring.
– Sen jag var liten har jag alltid velat spela här, så det är klart att det var speciellt att göra sin första match, säger snart 20 år gamla Amr Kaddoura, som tillsammans med veteranen Johnny Lundberg samt Robin Hofsö är de spelare i dagens BoIS-trupp som har tagit klivet upp genom samtliga ungdomslag i klubben.
Men det är inte bara på plan som Amr Kaddoura är BoIS:are.

Hånade HIF-klacken

– Jag har varit på plats på läktarna varje match. Jag kommer ihåg att jag satt där borta på 6-2-matchen och hånade HIF-klacken, säger han och pekar bort mot kortsidan.
Inför säsongen var han uppsatt som nummer två mellan stolparna, bakom Niklas Uddenäs. Ett rött kort på Uddenäs i hemmamatchen mot Varberg (1-1) gjorde dock att Amr Kaddoura hastigt och lustigt fick kastas in att vakta målet. Första uppgiften: rädda gästernas straff.
– Jag hann inte tänka så mycket. Det är straff, räddar man så räddar man. Det är fifty-fifty och han missade och jag kom in i matchen, säger Amr Kaddoura, som redan till nästa match, borta mot Degerfors (1-0), fick göra debut i Superettan från start. Och hålla nollan.
– Det var viktigt, men det är bara att gå in och ta för sig. Jag kände direkt att jag håller för den här nivån och tycker att jag har kommit in i det riktigt bra, säger han.
Med inhoppet i slutet av första halvlek mot Varberg har det blivit fem matcher hittills i Superettan för Amr Kaddoura.

Fem matcher i Superettan har det än så länge blivit för Amr Kaddoura.Foto: Mikael Öhrn

Fem matcher i Superettan har det än så länge blivit för Amr Kaddoura.Foto: Mikael Öhrn

Kraftig smäll borta

Smällen borta mot Jönköping (2-6) blev dock kraftig och till hemmamatchen mot Sirius var Niklas Uddenäs tillbaka i målet, och Amr Kaddoura tillbaka på bänken.
– Jag jobbar dag ut och dag in. Det är bara att kämpa och det här är inget att gråta över. Jag ska bara ut och visa på träningen att jag vill vara med, säger han.
Han är villig att ta på sig ett av målen i storförlusten mot Jönköping.
– På det tredje målet fokuserar jag för mycket på den som står framför mig, men annars kan jag inte göra så mycket. Men det hjälper inte. Även om jag gjorde några räddningar, räckte det inte.
Man vinner som ett lag och förlorar som ett lag, brukar det heta. I BoIS fall toppar man utvisningsligan överlägset på fem röda kort.
– Det är sjukt, men det är inget vi har snackat om, utan det är upp till var och en att ta tag i sig själv och inte göra såna dumheter, säger han.

Amr Kaddoura kan även briljera med fötterna. Foto: Mikael Öhrn

Amr Kaddoura kan även briljera med fötterna. Foto: Mikael Öhrn

Publicerad 01 June 2014 07:00