En saftig ryggbiff tillsammans med en grönsaksgratäng.

En saftig ryggbiff tillsammans med en grönsaksgratäng.

Ryggbiff med grönsaksgratäng

4 portioner
ProPoints värde/port: 6
Ingredienser:
1 blomkålshuvud
5 morötter
1 liten purjolök
150 g sockerärter
1 knippe grön sparris
timjan
2 tsk flytande margarin (till formen)
2 ägg
2 dl mellanmjölk
1 dl riven ost max 17%
4 ryggbiffar à 125 g

Gör så här:
Dela kålen i mindre buketter.
Skala och skiva morötterna grovt.
Strimla purjon,
Dela sparrisen i bitar.
Koka grönsakerna i lättsaltat vatten 5-6 min.
Låt rinna av i durkslag.
Lägg grönsakerna i en liten smord ugnsform, spara några sparristoppar.
Vispa samman ägg, mjölk och ost.
Häll det över grönsakerna och tillaga i ugn 200° ca 30 min.
Krydda biffarna och stek/grilla dem.
Lägg sparristoppar och timjan på gratängen och servera med ryggbiff.
Fler recept hittar du på lokaltidningen.se/mat

Publicerad 20 April 2014 12:00