Om ett par år vill Therese Gunnarsson vinna VM i thaiboxning. Som kickboxare har hon redan kammat hem titeln både som proffs och amatör. Foto: Nicole Blomstrand

Om ett par år vill Therese Gunnarsson vinna VM i thaiboxning. Som kickboxare har hon redan kammat hem titeln både som proffs och amatör. Foto: Nicole Blomstrand

På jakt efter nya VM-titlar

Av
Nicole Blomstrand

KAMPSPORT. Hon har bärgat VM-titlar i kickboxning både som amatör och proffs. Nu har Therese Gunnarsson siktet inställt på att återigen bli bäst i världen – fast som thaiboxare.
– Jag har gett mig själv en plan på två, tre år sedan är det rimligt att jag ska vara bäst i världen, säger hon.
 
Lokaltidningen träffar Therese Gunnarsson i Halmstad Muay Thais lokaler en onsdagseftermiddag. Hon kommer direkt från Helsingborg, där hon bor och arbetar. Fyra gånger i veckan sätter hon sig i bilen för att köra till Halmstad och träna thaiboxning.
– Jag har tillhört Halmstad Muay Thai i ett halvår nu. När jag beslutade mig för att skola om från kickboxare till ren thaiboxare började jag leta efter en ny klubb. Här fanns de två saker jag ville ha, möjlighet att utvecklas och klubbkänsla.
Therese klev in i kampsportens värld för bara nio år sedan. Hon följde med en kompis på en kickboxningslektion. Sedan var hon fast.
– Min känsla var wow och jag bestämde mig för att det här ville jag satsa på.
Sedan dess har det blivit sex SM-guld i kickboxning. 2011 blev hon bäst i världen som amatör, och året efter vann hon VM som proffs. Nu har hon valt att prioritera bort kickboxningen.
– Den känslan när jag vann VM, den känslan vill jag hitta igen. För att göra det måste jag tävla i en annan sport. Jag behöver nya utmaningar.
Therese Gunnarsson har redan lyckats kamma hem flera titlar som thaiboxare, bland annat guld i SM och NM. Men målet är att vara bäst i världen om två, tre år.
– Det är en rimlig plan.
Thaiboxningen är hennes största fokus men sedan ett par månader tillbaka kan hon även titulera sig proffsboxare.
– Jag älskar att boxas och har gjort det vid sidan om kickboxningen och thaiboxningen. Jag har ett SM-silver i boxning som bästa merit.
I februari gick hon sin första proffsboxningsmatch i Tyskland. Som hon vann på knockout, i första ronden.
– Jag kände direkt att jag var mycket starkare och hade bättre teknik.
Även med boxningen har Therese Gunnarsson satt upp tydliga mål.
– Jag har gett mig själv lite mer tid när det kommer till boxningen, men målet är att i framtiden ta ett världsmästarbälte även här.
Att tuffa utmaningar är Thereses grej råder det ingen tvekan om. Snart får vi också se hur hennes kampsportskvaliteter mäter sig mot bjässarna i tv-programmet ”Gladiatorerna”. Avsnittet då hon deltar som utmanare sänds den 3 maj i TV4.
– Det var en rolig men annorlunda upplevelse. Det var mycket svårare än vad jag hade föreställt mig.

Foto: Nicole Blomstrand

Foto: Nicole Blomstrand

Foto: Nicole Blomstrand

Foto: Nicole Blomstrand

Foto: Nicole Blomstrand

Foto: Nicole Blomstrand

Publicerad 19 March 2014 11:30