Lions club Halmstad arrangerar på lördag en cykelbytardag. Göran Eriksson och Gun Agneslätt hoppas arrangemanget går hem hos Halmstadborna. Foto: Nicole Blomstrand

Lions club Halmstad arrangerar på lördag en cykelbytardag. Göran Eriksson och Gun Agneslätt hoppas arrangemanget går hem hos Halmstadborna. Foto: Nicole Blomstrand

Lions vill se fler hjul snurra

Av
Nicole Blomstrand

NYHET. Vårtider är cykeltider. Men alla har kanske inte en cykel att plocka fram ur förrådet. Så resonerade Lions Club Halmstad som på lördag anordnar en cykelbytardag. Cyklar får möjlighet att hitta nya ägare samtidigt som klubben får in pengar till välgörenhet.
 
– Vi diskuterade den här idén under vintern och kände att det kunde vara något bra för oss att satsa på. Det känns som att det borde finnas en marknad för en cykelbytardag i Halmstad, säger Göran Eriksson, som är engagerad i Lions Club Halmstad.
Planeringen inför dagen har pågått under en längre tid och schemat är spikat.
– Mellan nio och elva på förmiddagen lämnar man in sin cykel och meddelar oss vilket pris man vill sälja den för. Mellan elva och ett är marknaden öppen och då är det fritt fram för besökare att köpa cyklar till det utsatta priset. Vid försäljning behåller vi en femtedel av cykelns pris, de pengarna går till vår hjälpverksamhet, förklarar Göran.
För att eliminera risken att stulna cyklar säljs på lördag kräver arrangörerna att säljarna kan uppvisa legitimation.
Arrangemanget anordnas helt ideellt av medlemmar i klubben.
– Det känns skönt att kunna hjälpa andra, det är det vi jobbar för, säger Lionsmedlemmen Gun Agneslätt.
Eftersom cykelbytardagen är något helt nytt vågar klubben inte ha några höga förväntningar. Men de hoppas och tror att intresset är stort i Halmstad.
– Vår förhoppning är att det ska kunna bli en återkommande aktivitet varje år, men det beror ju på hur det tas emot säger Göran.
Pengarna som Lions förhoppningsvis får in på cykelbytardagen går in på klubbens konto för välgörenhet.
– Vi stöttar hjälpverksamhet på både internationell, nationell och lokal nivå, berättar Göran Eriksson.
Det är klubbens medlemmar som betalar all administration genom medlemsavgifter och egna insatser. Lions Club Halmstad har på lokal nivå bland annat gett bidrag till kvinnojouren Viktoria, Sällskapet Länken och Riagården.
 
Fotnot: Cykelbytardagen arrangeras den 22 mars, parkeringen vid Halmstad arena.
 

Publicerad 19 March 2014 09:30