Björn Westerblad går sin sjunde ÄFF-säsong till mötes. En lite annorlunda säsong där en ”comeback” på Olympia i Helsingborg väntar, men där drömmen om Allsvenskan fortfarande lever. Foto: WWW.MIKAELOHRN.SE

Björn Westerblad går sin sjunde ÄFF-säsong till mötes. En lite annorlunda säsong där en ”comeback” på Olympia i Helsingborg väntar, men där drömmen om Allsvenskan fortfarande lever. Foto: WWW.MIKAELOHRN.SE

Comeback på Olympia

Men Björn Westerblad spelar fortsatt i den gula tröjan

Av
Mikael Öhrn

Mikael Öhrn

FOTBOLL/ÄNGELHOLM. Det blev två år till för Björn Westerblad i Ängelholms FF. Men inte på Ängelholms IP. I år får ÄFF-kaptenen istället göra ”comeback” på Olympia i Helsingborg. Alltjämt med drömmen om Allsvenskan fortsatt intakt.

Det här blir hans sjunde säsong i den helgula dressen. I höstas kritade Björn Westerblad på ett nytt kontrakt med ÄFF.
- Det är lite för att jag trivs väldigt bra här och mycket för att det är ett bra fotbollslag. Sen är Helsingborg, där jag kommer ifrån, nära. Samtidigt är det en spännande satsning, säger den 29-årige mittfältaren.
Förra säsongen slutade ÄFF sexa i Superettan. Även om man har valt att hålla årets målsättning inom gruppen är det ingen hemlighet att ÄFF vill komma minst lika högt upp i år.
- Självklart jämför man mycket med föregående år och det är klart att man vill gå bättre än då. I så fall är det topp fem som gäller. Sen är Ängelholm lite av en plantskola. Det är många som drömmer om att komma vidare. Men säsongen är lång och det gäller att jobba hårt, säger han.

Inte så långt steg

Vad har ni kvar för att ta er till Allsvenskan?
- Det kan handla om tillfälligheter. Det kan handla om skador. Jag tror inte att steget behöver vara så långt, även om Ängelholm är en liten förening. Vi har varit nära innan (föll i kvalet mot Syrianska 2011 med totalt 3-4, red anm). Men det finns inga genvägar. Det krävs hårt jobb. Sen självklart måste man ha tur, och tur förtjänar man. Jobbar man hårt får man till slut stolpe in. Jag tror att vår grupp vet vad som krävs.
Flera av spelarna i ÄFF har ett förflutet i HIF, däribland lagkaptenen Björn Westerblad själv. Någon ”comeback” på Olympia är det dock inte tal om.
- Nej, jag går inte in som Helsingborgsspelare, utan jag har fortfarande den gula tröjan på, säger han.
Med det sagt ser han flera fördelar med att spela på Olympia.
- Planen på Olympia är bättre än den i Ängelholm och arenan är mycket större. Man vill alltid spela på stora arenor. Sen kanske vi inte kan locka den publiken, men det är en fotbollstokig stad. Kan man locka någon kanske man till och med kan höja publiksnittet, säger han.
- Sen blir det lite konstigt att Ängelholm ska ha sina hemmamatcher i Helsingborgs borg, men det är bara att gilla läget, fortsätter han.

Inget att förlora

Innan det blir spel på Olympia väntar dock tre bortamatcher i Svenska cupens gruppspel.
- Det skulle vara jättekul att gå vidare. De har tippat oss sist, så vi har inget att förlora. Men vi får samtidigt se det som tre bra matcher innan seriestarten, säger Björn Westerblad.

Namn: Björn Westerblad Ålder: 29 (fyllde i januari) Position: Mittfältare Moderklubb: Ödåkra IF Matcher/mål i Superettan för ÄFF: 142/12

Publicerad 28 February 2014 12:49