Kampen för Holms skola fortsätter. Familjen Carlsson kommer drabbas hårt om kommunfullmäktige antar nämndens beslut och lägger ner skolan. Foto: Nicole Blomstrand

Kampen för Holms skola fortsätter. Familjen Carlsson kommer drabbas hårt om kommunfullmäktige antar nämndens beslut och lägger ner skolan. Foto: Nicole Blomstrand

Kampen för Holms skola fortsätter

"Vi har inte gett upp"

SKOLA. Holms invånare har inte gett upp. Kampen för att få behålla skolan på orten fortsätter.
– Det är 60 barn det handlar om, det är viktigt att se människorna bakom siffrorna, säger Holm-föräldern Sandra Carlsson.
 
Sandra och Björn lämnade centrala Halmstad för Holm för tretton år sedan. Närheten till naturen, lugnet samt att det fanns en skola på orten var några av skälen till varför valet föll på Holm.
Men en viktig del i samhället riskerar nu att försvinna. Politikerna i barn- och ungdomsnämnden har föreslagit att skolan i Holm ska läggas ner. Om fullmäktige senare i vår väljer samma riktning drabbar det familjen Carlsson och deras tre barn hårt.
Oliver går i dag i första klass, lillebror Charlie börjar i första klass till hösten och lillasyster Felicia går på förskola. Om skolan läggs ner i Holm blir det skolgång på Kärleken för Oliver och Charlie. Ett alternativ som Sandra och Björn inte är nöjda med.
– Alla känner alla på Holms skola och det ger barnen en trygghet. Den närheten och tryggheten kommer försvinna på Sofiebergsskolan. Barnen tappar närheten till varandra, säger Sandra.
Sandra och Björn tycker det är konstigt att politikerna väljer att avveckla på orten istället för att satsa.
– Holm är ett expansivt samhälle och många som flyttar hit är barnfamiljer. Det logiska borde därför vara att satsa för framtiden. Det känns som att politikerna tänker väldigt kortsiktigt, säger Björn.
I förra veckan mobiliserade Holms byalag, skolgrupp och föräldraförening ett stort gäng demonstranter.  Utrustade med plakat och flygblad uppvaktade de politikerna på rådhustrappan inför fullmäktiges möte. Och kampen för att behålla skolan fortsätter.
– Vi har inte gett upp än, vi kommer kämpa till den dagen det definitivt har tagits ett beslut. Vi måste visa att det finns många som stöttar vår sak och som vill behålla skolan. Kan Frennarp kan vi, säger Sandra. 
 

Publicerad 26 February 2014 11:45