På fredag kommer musikalen ”Trollkarlen från Oz” till Halmstads teater. Lokaltidningen tog ett snack med Kim Sulocki, som spelar plåtmannen, inför besöket. Foto: Peter Knutsson

På fredag kommer musikalen ”Trollkarlen från Oz” till Halmstads teater. Lokaltidningen tog ett snack med Kim Sulocki, som spelar plåtmannen, inför besöket. Foto: Peter Knutsson

Sulocki utlovar stel skådespelarinsats

Av
Nicole Blomstrand

PÅ SCEN. En kostym som skaver och silverfärg i hela ansiktet. Att spela karaktären Plåtis är allt annat än bekvämt.
– Det är fysiskt ansträngande men man får tillbaka extremt mycket av publiken så det är värt det jobbiga, säger skådespelaren Kim Sulocki.
 
Kim Sulocki har en gedigen erfarenhet av musikaler, det är vad han främst har sysslat med inom nöjesbranschen de senaste tolv åren. Han medverkade i sin första musikal redan som 11-åring men det var efter ”Grease” 1991 på Chinateatern som det började rulla på ordentligt.
– Det är jäkligt roligt med musikaler, man får en genomkörare för kroppen och publiken får en genomkörare för alla sinnen, säger skådespelaren.
På fredag kommer musikalen ”Trollkarlen från Oz” till Halmstads teater och Sulocki kliver då upp på scen som karaktären Plåtis.
– På något sätt ville jag göra plåtmannen lite annorlunda. Jag ville att han skulle gå som en robot, ge honom ett intressant rörelsemönster.
Resultatet beskriver han som en blandning av Michael Jackson och roboten C-3PO från Star Wars.
– Att gå på det sättet i över två timmar är fysiskt sett väldigt ansträngande men jag ville inte göra det på något annat sätt. Jag ville att det ska se häftigt ut för publiken.
Att turnera runt i Sverige med en familjemusikal skiljer sig en del mot hur det är vara ute på vägarna med en föreställning som riktar sig mot enbart vuxna.  
– Det är stor skillnad eftersom det nu är många barn i publiken. Man får väldigt mycket tillbaka från publiken och det är roligt. Barn har inga filter utan låter och bubblar. Samtidigt är jag imponerad av hur bra de håller koncentrationen. Föreställningen är ändå 2,5 timme lång men de är ändå väldigt uppmärksamma från början till slut, säger Kim Sulocki.
I början på april är sista turnéstoppet för ”Trollkarlen från Oz” inplanerat. Har du något spännande på gång framöver?
– Jag har två, tre saker på gång men jag har inte bestämt mig för vad jag vill göra. Jag hoppas det ska kristallisera sig under februari. Men det är ett oerhört trevligt problem att ha flera saker att välja mellan, säger Kim Sulocki.

Publicerad 12 February 2014 09:00