I år spelar Halmia i damfotbollens näst högsta serie, elitettan. Lagkapten Antonia Andersson och skyttedrottning Jessica Jingblad ser fram emot säsongen. Foto: Nicole Blomstrand

I år spelar Halmia i damfotbollens näst högsta serie, elitettan. Lagkapten Antonia Andersson och skyttedrottning Jessica Jingblad ser fram emot säsongen. Foto: Nicole Blomstrand

"Den här säsongen blir ett äventyr"

IS Halmia ser fram emot debuten i eliettan

Av
Nicole Blomstrand

FOTBOLL. I år gör IS Halmias damer debut i elitettan – Sveriges näst högsta serie. Och om exakt två månader är det avspark på Örjans vall. Lokaltidningen har träffat lagkapten Antonia Andersson och skyttedrottning Jessica Jingblad för att höra deras tankar om den kommande säsongen.
 
Försäsongen är i full gång och det blir många träningspass i veckan för spelarna. Ribban har höjts jämfört med i fjol berättar Antonia och Jessica.
– Det är mer pass i år men det finns en stark motivation, det ska inte vara någon dans på rosor, säger Antonia.
Den 20 oktober utbröt jublet på Örjan vall. IS Halmia vann då kvalreturen mot Lidköping och blev därmed klara för elitettan. Tre år tidigare än vad klubben hade planerat.
Vad var det som fungerade så bra?
– Föreningen elitsatsade på oss förra säsongen och det märktes direkt, det blev en bättre struktur. Vi har alltid varit duktiga individer i laget, men inte riktigt fått till det tillsammans, säger Jessica.
Både Jessica och Antonia lyfter fram den nya tränarorganisationen, med cheftränare Håkan Magnusson i spetsen, som ett centralt skäl till förra säsongens framgångar.
– Håkan fick oss att tro att vi kunde göra allt. Han var som en frisk injektion och fick alla i laget att jobba åt samma håll, säger Antonia.
Håkan Magnusson fortsätter att träna laget och många av profilerna från fjolårets succésäsong är kvar. Men Halmia har även förstärkt med flera nya spelare.
– Vi är ett bättre lag i år än förra året. Vi har kvar stommen men har några nyförvärv som spetsar till det, säger Jessica.
Fler spelare innebär också att konkurrensen om en plats i startelvan blir tuffare.
– Men vår sammanhållning sviktar inte på grund av det, vi har tillit till Håkan och ledarstaben och det är dem som bestämmer, säger Antonia.
Säsongen i elitettan kommer att bli en utmaning för IS Halmia.
– Det ska bli väldigt kul men vi vet också att det kommer att bli tufft, säger Antonia.
– Tacklingarna är hårdare och spelet är snabbare, det vet vi om. Det gäller att sätta sina chanser, säger Jessica.
Lördagen den 12 april är det dags för säsongens första match. Då möter IS Halmia Djurgården på Örjans vall.
– Jag känner mig förväntansfull. Den här säsongen blir ett äventyr, säger Antonia. 

Foto: Nicole Blomstrand

Foto: Nicole Blomstrand

Publicerad 12 February 2014 12:00