Oskar Blomstergren och Munka Ljungby IBK svarade för världens vändning i DM-kvartsfinalen borta mot Dalen. Även i seriespelet har man svarat för en mindre vändning och skaffat sig distans till lagen under nedflyttningsstrecket. Foto: Mikael Öhrn

Oskar Blomstergren och Munka Ljungby IBK svarade för världens vändning i DM-kvartsfinalen borta mot Dalen. Även i seriespelet har man svarat för en mindre vändning och skaffat sig distans till lagen under nedflyttningsstrecket. Foto: Mikael Öhrn

Har det vänt nu Munka?

Vidare i DM efter makalös vändning och på rätt sida nedflytningsstrecket

Av
Mikael Öhrn

Mikael Öhrn

INNEBANDY/MUNKALJUNGBY. Stolpe ut har blivit stolpe in. Nu har Munka Ljungby IBK äntligen skapat lite distans till nedflyttningsstrecket. Samtidigt är man kvar i DM efter världens vändning.

Matchen var avgjord. Åtminstone efter alla konstens regler, men en ledning med 7-1 efter två perioder skulle visa sig vara allt annat än säker.
- Vi kommer till stadiet där det får bära eller brista. Vi går ner på två femmor och sliter som djur. Det var en laginsats av rang, säger Munka Ljungbys poängkung Oskar Blomstergren som själv gjorde den förlösande 8-8-kvitteringen i den makalösa vändningen från underläge 0-7 till seger med 9-8 i DM-kvartsfinalen borta mot Dalen (8-1 i Munkafavör i sista perioden).
Munka Ljungby har annars dansat på slak lina hela säsongen och det är först nu som man har skaffat sig lite distans till lagen under nedflyttningsstrecket.
- Det är skönt att ha fått lite marginal, men samtidigt har vi jäkligt tuffa matcher kvar. Vi måste öka vår prestation och ta poäng mot alla lag. Det har varit en upp-och-ner-säsong där vi har förlorat med uddamålet och haft stolpe ut. Men nu efter jul har vi haft mer stolpe in, säger den 23-årige forwarden.

Bästa säsongen

Personligen gör han sin bästa säsong någonsin.
- Poäng- och spelmässigt har jag aldrig varit så här bra. Jag har fått upp tempot i kroppen och både det fysiska och psykiska sitter. Jag känner harmoni i kroppen och med laget, säger han.
- Sen är vi ett jämnt lag. Jag ser mig själv som en i mängden. Det är laget som gör mig bra. Klubben är ovärderlig. Jag har spelat här hela mitt liv, fortsätter han.
Hans höga poängsnitt har gjort att klubbarna runtomkring har fått upp ögonen för honom. Kontraktet med Munka går ut efter säsongen, men själv gör han ingen hemlighet av att han gärna stannar kvar i Munkahallen.
- Jag hoppas att klubben vill förlänga med mig. Sen vet man inte om andra klubbar hör av sig, men jag trivs sjukt bra i klubben, säger han.

”Måste ta tre poäng”

Nästa match är mot jumbon Stanstad borta den 9 februari.
- Vi måste ta tre poäng där. Det krävs en jäkla laginsats och att alla är på topp. De är ett avigt och svårmött lag, säger Oskar Blomstergren.
Senast lagen möttes vann Munka Ljungby med 7-2, efter bland annat tre mål av Oskar Blomstergren. Även när lagen möttes i åttondelsfinalen i DM vann Munka. Då skrevs segersiffrorna till 9-8, efter att Munka ännu en gång hade legat under med både 0-3 och 2-6.

Foto: Mikael Öhrn

Foto: Mikael Öhrn

Publicerad 03 February 2014 07:00