”Jag älskar ju att spela fotboll”

I höstas var han uträknad men nu är Christoffer Tapper Holter tillbaka igen

Av
Mikael Öhrn

Mikael Öhrn

FOTBOLL/LANDSKRONA. I höstas trodde han karriären var över. Ännu en skada på hans sargade knä såg ut at vara nådastöten. Men när Landskrona BoIS drog igång sin försäsongsträning i början av januari var Christoffer Tapper Holter som vanligt på plats.

Januarivinden biter hårt. På konstgräset på Landskrona IP kör BoIS på för fullt med fysträningen. En som tar för sig ordentligt är Christoffer Tapper Holter. Tredje gången gillt blir det nätkänning i kortspelet.
- Det känns bra. Man är inte tränad precis, men det kommer, säger han.

Två korsbandsskador

Tapper Holter som var tillbaka i BoIS förra säsongen efter ett år i Kristianstad fick vänta på sin chans i startelvan, men när han väl fick den tog han den. Det blev totalt 18 matcher 2013. Efter bortamatchen mot ÄFF i augusti blev det dock inte så mycket mer.
- Det var där det började. Jag spelade någon match till efter det, men sen gick det inte mer, säger BoIS-mittfältaren.
Han har kommit tillbaka från två korsbandsskador i sin karriär och när smärtorna i knäet började igen trodde han först att det var slutspelat. Men så lätt ger Norrköpingssonen inte upp.
- Det var någon månad som jag gick med inställningen att det var slut, men sen kändes det så pass bra när jag körde styrka och rehab. Jag älskar ju att spela fotboll, så då kan jag inte ge upp när det känns bra, säger Tapper Holter, som utöver försäsongsträningen kör extrapass med knäna.

Flest BoIS-säsonger

Det är många som har försvunnit från fjolårets uppsättning av Landskrona BoIS, däribland många av veteranerna. Därför hör numera 25-åringen till dem i laget som har flest BoIS-säsonger i benen.
- Det är kul, men det är inget som jag tänker på. Jag kör på som vanligt på alla sätt och vis i omklädningsrummet och på träningarna. Men visst det är många som har haft en ledarroll som har försvunnit, men det har ju kommit in många nya också.
Christoffer Tapper Holter och BoIS första chans att visa upp sig i år är i årets första träningsmatch som är inplanerad den 8 februari (13.00) då Trelleborgs FF kommer på besök.

Publicerad 24 January 2014 07:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen