Halmstadkonstnären Lena Carlsson är just nu aktuell i fem olika utställningar. Foto: Nicole Blomstrand

Halmstadkonstnären Lena Carlsson är just nu aktuell i fem olika utställningar. Foto: Nicole Blomstrand

Halmstadkonstnär femdubbelt aktuell

Av
Nicole Blomstrand

KONST. Fem konstutställningar inom en och samma tidsperiod. Halmstadkonstnären Lena Carlsson har inte legat på latsidan.
– Det har blivit mer och mer målande de sista tre åren, berättar hon.
 
Lena Carlssons målningar återfinns just nu i fem olika utställningar på fem olika platser. Förutom att hennes verk finns representerade i fyra samlingsutställningar ställer hon också ut helt själv i Bastaskärs båthus.
Det blir hennes första separatutställning i Halmstad.
– Det känns väldigt roligt, i en separatutställning har man ju möjlighet att visa upp en bredare bild av sitt konstnärskap, säger hon.
 
Alltid varit kreativ
Lena Carlsson har målat sedan hon var liten. Men det är de senaste tre åren som målandet har tagit fart på riktigt.
– Barnen har ju blivit större nu vilket har gjort att man har med tid över till att skapa, förklarar hon.
Motiven hämtar hon oftast från naturen och det är akvarell som hon främst arbetar med.
– Jag jobbar medvetet med pigmenten, väljer pigment med lite extra tanke beroende på vilka egenskaper de har. Olika pigment ger olika utseenden.
Tre av utställningarna som hon deltar i är jurybedömda.
– Det är ju lite extra kul så klart att bli utvald när 500 ansöker och det bara är 100 som kommer med. Det blir som ett tecken på att man är på rätt väg i sin utveckling.
 
Kul med feedback
Att få respons på sitt skapande är det roligaste med att ställa ut tycker Lena Carlsson.
– Det är roligt att höra vad folk tänker om ens bilder. Jag målar på ett vis lite abstrakt så det är inte alltid folk uppfattar målningar som jag själv och det är spännande.
Av de fem utställningarna är det tre som kan besökas i Halmstad, en är i Upplands Väsby och den sista är en digital utställning på nätet.
– Det är tur att jag har varit så produktiv att jag kan ha olika verk till alla utställningarna, säger Lena med ett skratt.
 
 
Personligt
Namn: Lena Carlsson
Bor: Kärleken
Ålder: 51 år
Familj: Man och två barn

Fem utställningar

-Väsby Konsthall i Upplands Väsby, jurybedömd nationell akvarellsalong, pågår mellan 16 mars och 14 april. -Galleri Bluelight´s samlingsutställning på Slottsmöllan i Halmstad, pågår mellan 27 mars och 1 april. -Separatutställning ”Akvareller i vått & torrt” i Bastaskärs Båthus i Grötviks hamn, pågår mellan 29 mars och 1 april. -Hallands Konstförenings jurybedömda Vårsalong på Hallands konstmuseum, pågår mellan 24 mars och 12 maj. -Nordiska akvarellsällskapet, jurybedömd utställning på nätet, pågår till och med 1 april.

Publicerad 26 March 2013 11:00