Malin Birgersson i Mellbystrand driver sedan ett år tillbaka bloggen ”För sån é jag”. Där delar hon med sig av vardagen som småbarnsförälder, utan försköningar och med en stor dos humor. Foto: Nicole Blomstrand

Malin Birgersson i Mellbystrand driver sedan ett år tillbaka bloggen ”För sån é jag”. Där delar hon med sig av vardagen som småbarnsförälder, utan försköningar och med en stor dos humor. Foto: Nicole Blomstrand

Ett familjeliv utan fluffiga, rosa moln

Malin bloggar om vardagslivet utan försköningar

Av
Nicole Blomstrand

LAHOLM. Blöjbyten, misslyckat ”fredagsmys” och kaosartade hämtningar på dagis. Malin Birgersson bloggar om vardagslivet som småbarnsförälder – utan krusiduller.
– Det finns många goa stunder men det är tufft att vara förälder, säger Mellbystrandsbon.
 
När Malin, eller Meekatt som hon kallar sig på nätet, började blogga för ett år sedan såg hon bara det som en rolig grej.
– Det började bara som ett sätt för mig att få skriva av mig. En ventilationskanal. Sedan dess har det bara eskalerat.
I dag har bloggen ”För sån é jag” runt 2 000 unika besökare varje dag.
 
Två sidor av myntet
Bloggen utgår från 32-åringen Malin och hennes familjs vardag. Hon bor tillsammans med sin man Freddy och deras två barn, Elton 10 månader och Alice 4, 5 år i ett hus i Mellbystrand. Men det är inte någon förskönad bild av familjelivet som hon lyfter fram. Tvärtom. Hon skriver även om det som är tufft, jobbigt och pinsamt. Fast med en humoristisk twist.
– Livet som småbarnsförälder är allt annat än lätt och underbart hela tiden. Jag vill visa hela bilden av familjelivet. Humor och självdistans har alltid varit mitt sätt att tackla saker.
Och det verkar vara en inställning som många föräldrar ute i landet efterfrågar. Läsarresponsen på blogginläggen är enorm.
– Många säger till mig att jag säger det många av dem tänker. Att det är skönt att det är någon som vågar säga att det faktiskt är fruktansvärt jobbigt att ha barn ibland. Jag får mycket feedback från mina läsare och det är jättekul.
 
Delar med sig
Malin är väldigt personlig i sin blogg och berättar om pinsamma situationer som många andra kanske hade valt att begrava djupt ner i myllan.
Ett exempel är historien om när hon råkade visade rumpan i skoaffären.
– Jag bjuder på det! Kan det få någon att skratta och må bra så tar jag det. Man ska inte ta sig på så stort allvar.
Responsen från mammor runt om i Sverige talar sitt tydliga språk. Det uppskattas när någon säger som det är.
– Jag tror vi mammor och föräldrar emellan måste vara mer ärliga mot varandra och våga visa känslor. Den där pressen på att ha ett perfekt familjeliv utåt borde inte vara så stor, säger Malin Birgersson.
 
Fotnot: Malins blogg hittar du här: www.meekatt.com. På Facebook heter sidan Meekatt.

Utdrag ur bloggen:

” Ja, som den slappa tvåbarnsmamman jag är valde jag den enkla vägen ikväll. Mc Donalds. För att det är gott, jag inbillar mig att det går snabbt, smakar exakt som man föreställt sig och spar mig en massa tid i köket med gnälliga barn runt benen. (Ifall mammamaffian ifrån familjeliv redan tagit upp luren och letar efter numret till soc kan jag berätta att vi åt RIKTIG mat till lunch...typ.)” ”Den mysiga fikastunden i skogen bestod av två aggressiva mammor som satt och skrek på två 4-åringar. En som stod och smörade och en som slogs. Underbart! ”Vi som klär oss i Gekås-jackor och bara åker till lekplatsen för att få en ursäkt att trycka i oss en massa socker och SLIPPA leka med barnen känner oss liiite obekväma där...men den fina utsikten gör det värt det.”

Publicerad 12 April 2012 10:15