Jay Smith. Foto: pressbild

Jay Smith. Foto: pressbild

Von Benzo skriver kontrakt med Sony

Jay Smith & co har en hektisk sommar

HELSINGBORG. Det har varit en hektisk tid för helsingborgsbandet Von Benzo efter Jay Smiths deltagande i Idol. Och nu skriver bandet skivkontrakt med musikjätten Sony.

- Det känns fantastiskt. Ända sedan vi började jobba med Von Benzo efter Idol så har vi omgett oss med bra människor och har en bra trupp, säger bandmedlemmen Nicke Svärd.

Tänker långsiktigt
Även nya skivbolaget Sony passar bra in i detta, enligt honom.
- De vill också tänka långsiktigt och vill inte bara trycka på den kommersiella knappen och sedan klart.
Sedan Jay Smith var med i Idol har populariteten ökat även för Von Benzo. Under vår och sommar har bandet spelat på flera ställen runtom i landet.
- Sommaren har varit tokig, vi har 30 gig och 10 är klara, säger Nicke Svärd.

In i studion
I augusti går bandet in i studion och sysselsätter sig på fulltid med att spela in nya albumet som ska, om planen hålls, komma innan årsskiftet, avslöjar Nicke Svärd.
- Vi ska bara skriva klart alla låtar och bli nöjda med dem.
Till hösten väntar en nylansering av bandet med ny hemsida och mer fokus på bloggande och Facebookuppdateringar. Von Benzo har varit nervösa för att bli en kommersiell produkt, berättar Nicke Svärd. Men de farhågorna är borta. Även om Sony till en början ville bidra med låtar.
- Vi fick låtar som Sony hoppades att vi skulle nappa på, men vårt management gick in och sa att vi inte behöver låtskrivare. Så det är skönt att inte behöva kompromissa med det, säger Nicke Svärd.
Överraskar på festivalen
Von Benzo spelar även på Helsingborgsfestivalen. Där utlovas överraskning som kommer att göra väsen av sig, men mer vill Nicke Svärd inte avslöja.
- Det ska smälla runt det vi gör. Vi har en del överraskningar på festivalen och inte bara musik.

Missa inte

Von Benzo på Helsingborgsfestivalen på stora scenen, torsdagen den 28 juli med start klockan 22

Publicerad 07 July 2011 09:14