Dags för Buff igen

28:e upplagan av festival med barn- och ungdomsfilm i fokus

MALMÖ. 103 filmer från 29 olika länder visas på den 28:e upplagan av Buff i Malmö. På tisdag drar festivalen igång med den norska barnfilmen ”The Liverpool Goalie”, som vann pris vid Berlins filmfestival, och kortfilmen ”The Last Norwegian Troll”.
Förutom filmvisningar på Malmös alla biografer rymmer Buff även workshops, seminarier och ett finansieringsforum där finansiärer möter filmare som söker pengar till sina projekt. Det är femte gången som man anordnar finansieringsforumet och på årets program finns det filmer med som tidigare år sökt pengar genom forumet och nu kan visa upp en färdig film.
- Den danska filmen ”The Great Bear”  har både varit med på work in progress och på finansieringsforum och nu tävlar den i barnfilmsklassen, men vi väljer inte ut tävlingsfilmer utifrån att man varit med hos oss tidigare, säger Daniel Lundquist från Buff.
Förutom ”The Great Bear” tävlar även den finska filmen ”Run Sister Run!” i årets upplaga av Buff, en film som precis som ”The Great Bear” har gått igenom finansieringsforum och work in progress.
Festivalen har en mängd gäster och bland annat kommer Ella Lemhagen och pratar om sin kommande film ”Kronjuvelerna”. Mängder av priser delas ut och nytt för i år är priset Ecfa Award som delas ut till bästa europeiska barn- och ungdomsfilm.
Buff håller på 15-19 mars.

The Liverpool Goalie vann pris vid Berlins filmfestival. Foto: Pressbild

The Liverpool Goalie vann pris vid Berlins filmfestival. Foto: Pressbild

Publicerad 11 March 2011 03:00