Tyckte Python var pyton - nu har han en av huvudrollerna

Monty Pythons musikal Spamalot ny utmaning för Robert Rydberg

Av
Frida Nilson

MALMÖ. Monty Pythons musikal Spamalot har i höst premiär på den svenska teaterscenen. Med i uppsättningen är den nyblivna skåningen Robert Rydberg. "Allt med den här musikalen är gjort för att locka till skratt"

Som renodlad musikalartist har Robert Rydberg varit med i en mängd olika musikaler. Fame, Grease och Fredriksdalsteatern har gästats av hans sång och dans. Musikalkomedin Spamalot är den senaste utmaningen för Robert som tidigare inte varit ett Python-fan.
– Jag tycker musikalen är bättre än filmen, i musikalen finns en röd tråd, medan filmen mer är olika ihopsatta sketcher, menar han.

Nygift nyskåning
Han är född och uppvuxen i Norrköping men bor nu i Döshult utanför Viken med sin nyblivna fru. En fru som gav honom det välkända efternamnet Rydberg. Robert och Birgitta träffades i Malmö när de spelade tillsammans i Grease. Att Birgitta är dotter till Fredriksdals stolthet Eva Rydberg, känner nog de flesta till. Men det är inte bara frun och familjen som lockat Robert att stanna kvar i Skåne och jobba.
– Den skånska publiken är väldigt generös. Man får kämpa mer i Stockholm för att få publiken med sig, säger han.

Mer än en roll
Repetitionerna har pågått sedan i augusti, men Robert visste redan för ett år sedan att han skulle medverka. Och det räckte inte med en roll– de flesta som är med i uppsättningen har mer än ett klädbyte på schemat. Robert har tre och spelar både fattig arbetare, riddare och häst. Inför premiären är Robert lugn, men tror att de bästa föreställningarna kommer någon vecka efter den första.
– Det är så spänt inför premiären, men sen när allt börjar bli tryggt och säkert, då tycker jag det börjar bli riktigt bra.

null

Publicerad 17 September 2010 17:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen