WEBB-TV BoarderLine – när skateboardkulturen möter dans och musik

Unik föreställning i Stapelbäddsparken

Av
Linnéa Gudmundson

MALMÖ. I kväll är det premiär för en mycket ovanlig kombination i Stapelbäddsparken i Västra hamnen i Malmö. Ensemblen består av 20 personer - sju dansare, fyra skateboardåkare och nio musiker – och de kommer att framföra verk mitt i skatepoolen. De har samlats under namnet boarderLine, och något liknande har aldrig tidigare framförts i Sverige.

Skejtare, musiker och dansare tar en paus i repetitionerna av låten Fuck Fear.

Skejtare, musiker och dansare tar en paus i repetitionerna av låten Fuck Fear.

Skate och dans hör ihop

- I början hade vi ingen aning om ifall vi skulle ro i land det hela eller inte, men nu tycker jag faktiskt att vi har lyckats skapa något helt unikt, säger Jens Fris-Hanssen, sångare och konstnärlig ledare.
Det hela började för ett och ett halvt år sedan, när danskonstnären och koreografen Claudine Ulrich fick syn på skateparken Stapelbäddsparken en tidig morgon.

- Jag slogs av hur otroligt vacker den var, och steget mellan skate och dans är inte särskilt långt när det kommer till rörelsen, säger Claudine Ulrich.

- Det är inte så stor skillnad på dansares och skejtares rörelser, säger koreografen Claudine Ulrich.
Foto: Linnéa Gudmundson

- Det är inte så stor skillnad på dansares och skejtares rörelser, säger koreografen Claudine Ulrich. Foto: Linnéa Gudmundson

Knäskador största problemet

Hittills har det största problemet varit skador. Flera skejtare har fått bytas ut i sista stund för på grund av bland annat problem med knän.
- Att skada knäet är det värsta som kan hända en skejtare. Det kan betyda att man aldrig blir riktigt bra igen, så vi hoppas naturligtvis att vi inte drabbas av fler skador, för allas skull, säger Jens Friis-Hansen.
I övrigt hoppas han bara att goda vädret håller i sig. Föreställningen kommer att spelas tors-sö kl 19:30 och passar alla åldrar.

Stapelbäddsparken i Västra hamnen lockar en hel del skejtare, men också folk som bara vill strosa bland palmerna. Foto: Linnéa Gudmundson

Stapelbäddsparken i Västra hamnen lockar en hel del skejtare, men också folk som bara vill strosa bland palmerna. Foto: Linnéa Gudmundson

Publicerad 09 July 2010 00:00