”Jag vågar inte gå till jobbet”

Är det en varg som skrämmer i Helsingborg?

Av
Martin Bergström

HELSINGBORG. Nu påstår sig fler ha sett varg i centrala Helsingborg. Ett ögonvittne är säker på att hon såg en varg springa omkring inne på Gustav Adolfsskolans skolgård i måndags morse.

– Jag var väldigt rädd. Nu vågar jag inte gå till jobbet, utan får ringa om skjuts dit, säger Eva Jacovidou som är helt säker på att hon såg en varg i Helsingborg häromdagen.
För någon vecka sedan kom det första larmet om att ett ögonvittne sett en varg i centrala Helsingborg. Nu har fler larm kommit in från folk som sett varg.
Eva Jacovidou blev rädd och fick springa ifrån den förmodade vargen i måndags morse när hon skulle till jobbet.
– Det var tidigt på morgonen och när jag kom ut såg jag vargen. Den stod på lekplatsen och stirrade. Den kan ha varit två tre meter ifrån mig, säger hon.
Händelsen ägde rum cirka halv sju på morgonen vid Sjöcronaplatsen i Helsingborg och Eva Jacovidou blev rädd och började springa bort från platsen när hon insåg att det var en varg.
– Det var absolut ingen hund. Det såg väldigt vild ut, säger hon.
När hon kom ner för Nytorgsbacken och in på Gustav Adolfs gata som leder bort mot Gåsebäck vände sig hon om för att se om vargen följde efter.
– Då stod den inne på skolgården till Gustav Adolfsskolan och tittade ner på mig. Jag var väldigt rädd. Nu vågar jag inte gå till jobbet, utan får ringa om skjuts dit, säger hon.

null

Publicerad 16 January 2010 00:00