Nu drar Röda Korsets julkampanj i gång

Julnyheter i korthet

Av
Jenny Andersson tema.redaktion@lokaltidningen.se

SOCIALT. Inför jul kraftsamlar Röda Korset för det sociala arbetet i Sverige. Den siste november drar julkampanjen igång över hela landet. Kampanjen syftar till att bekämpa ofrivillig ensamhet och utanförskap. Läs mer på www.redcross.se.

Stjärnor från Indien
JULPYNT. Den traditionella adventsstjärnan får sällskap av handgjorda julstjärnor från Indien. Stjärnorna är gjorda i tjockt, återvunnet papper i olika härliga färger. Traditionen att hänga upp stjärnor kommer ursprungligen från Tyskland och introducerades i Sverige 1912.

Julmarknaderna drar igång
MARKNAD. Runt om i hela Sverige är det snart dags för de traditionella julmarknaderna. Bara i Skåne finns fler än 20 julmarknader att välja mellan i november och december. Var och när hittar man enkelt på nätet.

Jul mellan pärmarna
LITTERÄRT.
Julboken är ett trevligt sätt att låta sig inspireras till jul, vare sig det gäller mat eller julpynt. I Ernst Kirchsteigers nya bok "Jul med Ernst" bjuder han på sina bästa julrecept, dessutom visar han hur man enkelt skapar fina juldekorationer, alltifrån girlanger till ljuslyktor.

Publicerad 01 December 2009 03:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen