Beaudoin gav Skellefteå en kalldusch

Penker höll nollan när Rögle vann

ISHOCKEY. Hemmaspelet har inte fungerat, men Rögles bortaspel är det verkligen inget fel på. Igår besegrades Luleå och i kväll blev det tre nya poäng mot Skellefteå. Eric Beaudoin gjorde två mål och Jürgen Penker höll nollan.

Rögle spräckte sin dystra svit med sex raka förluster mot Skellefteå, då Eric Beaudoin fick hål på Andreas Hadelöv under slutperioden. Den stora matchvinnaren får dock kallas Jürgen Penker som gjorde flera imponerande räddningar mot Västerbotten-laget. Detta i kombination med en otrolig ineffektivitet från Skellefteås sida gjorde att österrikaren kunde hålla nollan för andra gången den här säsongen.
– Vi har haft problem på hemmais och försökte göra det simpelt ikväll, sa en av matchvinnarna, Eric Beaudoin, till PPV efter matchen.
Det dröjde ända tills det återstod sex minuter innan något av lagen lyckades göra mål och visst var det kanadensaren som höll sig framme på en retur.
– Det blev en retur efter Granaks skott i powerplay. Jag gick på mål och slog in returen, sa Beaudoin om sitt femte mål för säsongen.
Hans Särkijärvi satsade därefter allt genom att ta ut målvakten när det var över två minuter kvar av matchen. Det dröjde bara 17 sekunder innan Beaudoin kunde skrivas upp som tvåmålsskytt.
– Det var en skön seger före uppehållet, sa han till PPV.
Nu väntar landslagsuppehåll med anledning av Karjala Cup och Rögle ligger på minst en niondeplats, eventuellt en åttonde, beroende på om Södertälje besegrar Luleå eller ej på måndag. Nästa match är först den 10:e november, då mot Brynäs hemma i Ängelholm.

Matchfakta - Elitserien

Skellefteå - Rögle 0-2 (0-0, 0-0, 0-2) Målen: Skellefteå: - Rögle: Beaudoin 2 Skott: 22-19

Publicerad 01 November 2009 20:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen