IF Lejonet har börjat rusta för hösten och vintern

Ska slåss om en kvalplats om utvecklingen är rätt

Av
Mikael Öhrn

Mikael Öhrn

ISHOCKEY. Än har inte sommarsolen helt släppt taget, även om vi nu är inne i september månad. I ishallen har IF Lejonet emellertid redan börjat rusta för hösten och vintern.

– Vi gick på is den 18:e, säger IF Lejonets tränare Mathis Frelin.
Fysiskt ser det än så länge bra ut.
– För att vara ett lag i division 3 tror jag att vi ligger bra till, men det är en del som har en bit kvar till division 1 och 2.

Utveckla laget

Mathias Frelin, med fem år bakom sig i Helsingborgs Redskins och som ursprungligen är hockeyfostrad i Njurunda utanför Sundsvall, är ny för säsongen. Med hans ankomst ska de unga lejonen i flocken bli mer disciplinerade.
– Ska jag gå lite efter förutfattade meningar om division 3-hockey kommer jag att präglas av disciplin och noggrannhet. Vi ska göra de saker som vi är överrens om och som vi har tränat på, men vi ska också ha ett stabilt grundspel.
– I de matcher som jag har sett förut med Lejonet har det saknats ett grundspel generellt, även om det kanske är ett genomgående drag i lägre divisioner.
Vad har ni för målsättning?
– Först och främst ska vi utveckla laget och spelarna individuellt. Gör vi det kan vi vara med och fajtas om en kvalplats.

Mikael Westerlund och Mathias Frelin är nya flockledare för årets säsong. Foto: Mikael Öhrn

Mikael Westerlund och Mathias Frelin är nya flockledare för årets säsong. Foto: Mikael Öhrn

Lita på kollektivet

I fjol slutade Lejonet trea från slutet och även om man kanske inte släppte in många fler mål än de andra lagen, gjorde man däremot överlägset minst - 44 mål på 18 matcher ger ynka 2,5 mål per match.
– Tyvärr tror jag att det blir svårt att jobba bort. Målskytte är något man har naturligt i kroppen och man är tränad och fostrad att vara lite målskytt. Vi får lita på kollektivet och ha en tät defensiv. Vi kanske inte kan producera så mycket mål, men vi ska inte heller släppa in så många.
IF Lejonet har säsongspremiär i mitten av oktober.

Lejonet har påbörjat rustningen inför årets säsong. Foto: Mikael Öhrn

Lejonet har påbörjat rustningen inför årets säsong. Foto: Mikael Öhrn

Visste du att…

…klubben har officiellt bytt tillbaka till att heta IF Lejonet, från att tidigare ha hetat Landskrona HC i ett försök att få till stånd ett tätare samarbete med Landskrona BoIS. …den nye assisterande tränaren Mikael Westerlund har följt med Mathias Frelin från Helsingborg Redskins.

Publicerad 01 September 2009 12:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen