Han lär dig moonwalka

Ny kurs i Michael Jacksondans

HELSINGBORG. Första moonwalken klarade Kristofer Gulé av under ett arbetspass på sina föräldrars hästgård. Nu lär gymnasieeleven ut Michael Jacksons klassiska danssteg på en kurs.

Popkungens död kom som en chock för Kristofer Gulé. Men den ökade efterfrågan efter allt som har med stjärnan att göra blev upptakten till att Kristofer Gulé startar kursen Michael Jackson Style Dance Class.

"Ett stort nederlag"

- Jag är speciellt imponerad av hur han kombinerade sång och dans. Hans död är ett stort nederlag för musiken, många väntade på en ny skiva och konserter. Jag har en kompis som har en liknande kurs i London som tyckte att jag skulle starta en här hemma, säger Kristofer Gulé.

Övade på hästgården

Det började med en dvd-skiva som han fick i present när han var liten. Då kunde han för första gången uppleva klassiska Jacksonlåtar som Thriller och Billie Jean. Michael Jacksons dans inspirerade honom och snart började Kristofer Gulé imitera stjärnan. Övade gjorde han hemma på hästgården.
- Jag gjorde en moonwalk mellan boxarna. Den tog en vecka att lära sig och handlar mycket om känsla. Man kan ha vilka skor som helst på sig, eller kanske inte kängor. De tar för hårt på fötterna.

Kristofer Gulé har sedan barnsben haft Michael Jackson som största idol. Nu vill han lära ut stjärnans danssteg.

Kristofer Gulé har sedan barnsben haft Michael Jackson som största idol. Nu vill han lära ut stjärnans danssteg.

Michael Jackson topp5

Popkungens fem viktigaste låtar enligt Kristofer Gulé: 1. Billie Jean. ”Där började han med vita handskar och hatt och gjorde moonwalk, spin och hoppet till tårna”. 2. Thriller. ”Gruppdans och skräcktema med zombiedans” 3. Beat it. ”Speglar skilda världar i USA med sitt gangstertema” 4. Black or White. ”Visar danser från hela världen” 5. Don't Stop til You Get Enough. “Glamouraktig disco. Med budskapet att med sång och glädje klarar man allt”.

Publicerad 01 September 2009 10:06

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen