Matig kycklinglasagne

Välfylld lasagne med stänk av chili

Kycklinglasagne
Portioner: 4
POINTS värde/portion: 9

Ingredienser:

8 lasagneplattor, färska
2 tsk olivolja
360 g kycklingfärs
2 små gula lökar
2 små morötter
2 små palsternackor
1 msk vitlök, hackad
3 msk tomatpuré
2 dl krossad tomat
1-3 tsk torkad chili
1 msk kycklingfond
4 dl lättmjölk
2 msk vetemjöl
4 msk parmesanost, riven

Gör så här:
Hacka löken, riv palsternacka och morot. Hetta upp oljan i en vid kastrull, bryn grönsaker och vitlök. Tillsätt färs, chili och tomatpuré, låt det bryna ytterligare en stund. Slå på fond och tomatkross, koka sakta i 15 min. Krydda med salt och peppar. Slå mjölken i en kastrull och vispa ner mjölet, koka upp under omrörning, låt det sedan sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar, avsluta med att tillsätta den rivna osten, ställ åt sidan. Varva kycklingfärssåsen, lasagneplattor och ostsåsen i en ugnsform. Tillaga i ugn 190o ca 25 min. Servera med sallad. Tips! Hittar du inte kycklingfärs i butiken, mal själv eller hacka i matberedaren. Receptet kommer från ViktVäktarna.

Publicerad 31 August 2009 03:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen