Packa rätt och lätt inför resan

Av
Ann Lagerwall

PACKA RÄTT. Valet av väska för din resa beror egentligen på hur du ska ta dig fram. En ryggsäck är bästa alternativet om du ska resa kollektivt och ta dig runt på egen hand. Åker du mer organiserat är en resväska att föredra.  
Försök att packa lätt. På flyg är oftast inte mer än 20 kilo bagage per person tillåtet. Och åker du kollektivt kan det vara skönt att inte ha en allt för ryggsäck att bära runt på. Oavsett vilken form av väska du väljer så lägg alltid de tyngsta sakerna i botten och därefter sina dina kläder.

Kläder i plast

Ett bra tips om du vandrar är att lägga kläderna i plastpåsar, kanske i olika färger så att du lättare hittar, så att du slipper får dem dyngsura om du hamnar i en störtskur. Överst i väskan lägger du din necessären. Det är alltid bra att också ha med sig en mindre väska, om du flyger kan du ha den som handbagage.

Vassa föremål

Om du åker kollektivt så lägg häng den över axel, för mindre utflykter och förvaring av sådant du är extra rädd om och även vill ha lättillgängligt såsom kamera, mobiltelefon, kartor och guideböcker.
Tänk dock på att inte lägga vassa föremål i handbagaget om du flyger eftersom många flygplatskontroller dag är stenhård med sådant. Lägg istället sådant i det väskor du checkar in.

Publicerad 07 July 2009 03:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen