Kalle är sugen på revansch efter SM

Av
Caroline Stenbäck

SJÖBO/ARBOGA. Sjöbobrottaren Kalle Persson, 17 år, blev fyra när junior-SM avgjordes i Sala. Men riktigt nöjd är han inte.
- Det gick så där. Jag hade satsat på att vinna, men jag klantade mig, säger Kalle Persson. Nu fokuserar han i stället på att komma till Nordiska mästerskapen. Att han var bland de yngsta i 84 kilo-klassen var inget som hindrade. Kalle Persson, 17 år, hamnade på en fjärdeplats när junior-SM avgjordes. Det är en något besviken Kalle Persson som Lokaltidningen ringer upp.
- Jag var i rätt bra form. Men jag skadade muskelfästet i ena armen i andra matchen som jag kände av under resten av tävlingen. Sista matchen var ändå jämn, men jag klantade mig, vilket gjorde att jag förlorade. En förlust i och för sig, men Kalle har skakat den av sig fokuserar på nästa tävling.
- Det måste man. Och jag har ju ändå två år på mig att vinna junior-SM.

Skolvalet har påverkat

Sedan ett och ett halvt år går han på brottargymnasiet i Arboga. Något som han ser som största påverkan på hans goda resultat.
- Det har så klart påverkat jättemycket. Det är högre press vilket gör att man utvecklas mycket mer. Hit kommer bland annat landslagstränaren till seniorlaget och har träning med oss en gång i veckan. Sedan gör det också mycket att man har andra kamrater som satsar lika hårt som en själv.
- Men visst har det har varit tufft också, att lämna allt hemma.
Några planer på att lämna Pan?
- Nej, det har jag inte som det ser ut just nu. Jag trivs med klubben och min tränare. Varje lov och en del helger åker han de sextio milen hem. - När jag är hemma är jag alltid på klubben. Träffar mina kamrater och jag har även en del träningar med A-laget.

Ett stort mål väntar

SM-et var för Kalle den viktigaste tävlingen, enligt honom själv, men nu är fokus på den stora tävlingen som pågår i Utrech i Holland på lördag och söndag.
- Det ska bli spännande. Men det är verkligen tuff konkurrens så jag har inte så höga krav på mig själv än att göra mitt bästa. Efter det väntar den stora internationella tävlingen Soft Touch Open i Göteborg.
- Går det bra för mig där så hoppas jag komma med på det nordiska mästerskapet, säger Kalle.
Målet med brottningen?
- Ja, men det är ju klart att man vill bli bäst, säger han.

KALLE PERSSON.

Ålder: 17 år. Gör: Går andra året på riksidrottsgymnasiet inriktning brottning i Arboga. Bor: På skolans internat. Familj: Pappa Bo, mamma Maria, lillasyster Olivia och storebror Jonas. Intressen: Brottning, träning, träffa kompisar och umgås. Klubb: BK Pan. Meriter: USM-segrare i fristil 2007 och USM-segrare i grekisk-romersk stil 2008 och öven vunnit nordiska mästerskapen 2008 och deltagit på U-EM och blev sjua.

Publicerad 01 April 2009 18:11

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen