”Klart jag hade velat ha en back till”

Bosse Nilsson får gilla läget

Av
Anders Sjölin

Anders Sjölin

FOTBOLL. Full fart framåt – håll tätt bakåt. Om Bosse Nilsson själv får välja.

Sveriges bästa anfallsspel när allt klaffar framåt, men när det gäller defensiven finns det en hel del att önska. Så skulle man kunna sammanfatta kritiken mot HIF-spelet de gångna åren.
HIF-tränaren Bosse Nilsson är väl medveten om lagets akilleshäl.
– Jag kan hålla med om kritiken gällande försvarsspelet till en viss del. Om vi hade haft ekonomi till det är det klart att jag hade velat ha in en backlinjespelare till, säger Bosse Nilsson.

Finslipat akilleshälen

Det har talats en hel del om finske U21-landslagsmannen Tuomo Turunen som nytt HIF-förvärv, men hittills har det bara "bara" blivit Markus Holgersson från Ängelholm som förstärkt backlinjen.
– Tycker trots allt att vi har blivit starkare än förra året. Det är ingen hemlighet att vi jobbat mycket med försvarsspelet under försäsongen.
Hur då?
– Vi har försökt vara tydligare hur vi ska positionera oss och slipat mycket på fasta situationer. Förhoppningsvis kommer det att se bättre ut än i fjol.

Topp tre är målet

När det gäller årets målsättning tvekar inte Bosse Nilsson en sekund.
– Vi ska vara med bland de tre främsta för att kvalificera oss för europaspel.
Ni och vilka mer?
– IFK Göteborg och Elfsborg. Förutsättningarna finns att det kan bli riktigt jämnt i toppen. Det kommer att bli små marginaler som avgör, säger Bosse Nilsson.

null

Publicerad 01 April 2009 14:12

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen