Boende för kvinnor startar i Limhamn

Öppnar första april

LIMHAMN. Den 1 april öppnas ett boende för kvinnor som har problem med droger och kriminalitet. Bakom står organisationen KRIS, Kriminellas revansch i samhället.
- Det finns inte så många boenden för kvinnor. Detta blir ett helt drogfritt boende med nollgräns, säger Carolin Nilsson på KRIS.

Hyrd villa

Verksamheten förläggs till en hyrd villa i Limhamn. Det blir plats för tre kvinnor och två personal frän föreningen KRIS. Tanken är att kvinnorna genom att bo i en drogfri miljö ska kunna hitta en meningsfull vardag utan droger och kriminalitet.
- När man kommer ut från kåken har man oftast ingen planering, man behöver hjälp att klara sig utan droger och man behöver lära sig att lita på sig själv.  

Visste du att...

... Kriminellas Revansch I Samhället, KRIS, är en ideell förening där före detta kriminella och missbrukare hjälper varandra tillbaka in i samhället föreningen har funnits sedan 1997. Honnörsorden är hederlighet - drogfrihet - kamratskap – solidaritet. KRIS hjälper bland annat till med Muck-hämtningar samt fungerar som ett stöd för människor som suttit i fängelse. I Malmö finns sedan tidigare två boende för män.

Publicerad 25 March 2009 03:00