Det primitiva med glimten i ögat

Babian släpper debutalbum

ROCK. Hög energi kombinerat med glimten i ögat och en skopa humor. Nu släpper bandet Babian sitt debutalbum och försöker flytta fokus från apor och bananer.
- Det var ett effektivt sätt att få uppmärksamhet när vi började men det har blivit lite mycket fokus på just det, säger Tobias Allvin som är sångare i bandet.

I drygt två år har bandet spelat till sig ett gott rykte. Babian ville ha tillbaka det personliga i rockmusiken och är inte rädda för att använda humor.
- Vi var trötta på det skitnödiga allvaret vi såg på scen samtidigt som det finns en fara i att använda humor eftersom det inte går att förklara.

Prövning i Tv

Det hårda arbetet har gett resultat och bandet har synts på festivaler och i tv, men tv-framträdandet var en prövning.
- Vi tänkte innan att nu får vi inte misslyckas men ett mickstativ föll på en tjej i publiken som satte tillbaka det men sen upptäcker hon att hennes tand blivit utslagen. Vi bara tittade på varandra med blicken att det här inte kan hända. Sen var det direkt upp i soffan för eftersnack medan tjejen blödde men allt löste sig till slut med t-shirts och klistermärken.

Reaktion på vårt gnäll

Namnet Babian syftar till den primitiva människan.
- Hade vi levt mer primitivt, som vår musik, hade de stressrelaterade symtomen vi har i samhället försvunnit.
Även texterna är reaktioner på hur vi människor lever och framför allt vad vi gnäller på.
- Det finns en status i att vara upptagen och att jobba ihjäl sig. Jag önskar att vi kunde gå tillbaka mer till ett mer naturligt sätt att leva. Människans stora fördel och nackdel är att hon anpassar sig.
- Jag använder mig av oneliner-mentalitet när jag skriver. Jag vill ha tydliga statements så även om du bara hör ett par rader av det jag sjunger så förstår du vad jag snackar om.
Babians skiva "fullproppad, listtoppad, livrädd & uppstoppad släpps den 4 februari och den 7 februari kan du se dem spela på Volym i Malmö.

Publicerad 01 February 2009 03:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen