Andra gången gillt för Holgersson i HIF

Blir klubbens andra nyförvärv för året

Av
Anders Sjölin

Anders Sjölin

COMEBACK. Som 19-åring fick Marcus Holgersson silkessnöret av HIF. Nu är det dags för revansch, för så fort de personliga villkoren är på pränt är Ängelholms FF:s spelare åter rödblå. Klubbarna är nämligen redan överrens.

- Skönt att den biten är klar eftersom klubbarna har pratat i flera månader, säger Marcus Holgersson.
Har du varit nervös över att affären skulle rinna ut i sanden?
- Klart man varit det. Det har hela tiden legat i bakhuvudet och familj och vänner har hela tiden frågat hur det har gått. Men jag har inte velat hoppas för mycket innan allt är klart.

Wahlstedt får se upp

HIF:s intresse för Holgersson blev konkret för ett par månader sedan och 23-åringen fick chansen att visa upp sig i träningsmatcher mot såväl Nordsjälland som Ramlösa.
Mot Nordsjälland höll han till på mittfältet men mot Ramlösa tog ha steget ned till högerbackspositionen.
Säsongen i ÄFF har mestadels spenderats på högermittfältet, men sedan förre detta klubbkamraten Max Mölder bytte klubb till Landskrona BoIS har högerbackspositionen blivit allt mer som hemma.
- Sen Max flyttade har jag och Jonas Lind mer eller mindre delat på den positionen.
Och det är där du ska konkurrera även i HIF?
- Ja de har ju rätt gott om mittfältare, så det är väl där de ser mig. De vill väl åt mina långa löpningar.

Hoppas på revansch

HIF är som sagt inget främmande kapitel för Marcus Holgersson. Redan som 15-åring gjorde han debut för klubben och sen följde fyra år i såväl J- som U-lag.
Men i slutet av tonåren tog det stopp eftersom han helt enkelt inte höll måttet. Istället för en fortsatt HIF-karriär blev det lumpen och fotbollskarriären tvärdog. Om än tillfälligt.
- Det var såklart tufft när man inser att man inte kan fullfölja det man helst vill göra. Men jag blev tidigt förberedd på hur det skulle sluta eftersom jag insåg att jag bra var sjätte, sjunde bäst i min åldersgrupp.
Dags för revansch nu?
- Ja, alla kan inte lyckas och alla har olika tid för att utvecklas. Jag var väl långsam i utvecklingen. Där och då trodde jag aldrig att det skulle bli HIF igen, men klubben ligger mig väldigt varmt om hjärtat så nu är det bara att kriga för allt det går, säger Marcus Holgersson.

null

Publicerad 06 January 2009 19:37

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen