Omdiskuterat mål gav Rögle segern

"Idag var det inga regler"

Av
Av: Andreas Holm

ISHOCKEY. Med mindre än två minuter kvar av matchen satte Rögles Chris Abbott spiken i HV-kistan, men målet som gav Rögle segern blev omdiskuterat.

Målet blev liksom domarinsatsen ifrågasatt. Målet innebar 6-5 och efter videogranskning godkändes målet men alla var inte överens.
- Ska vi ha målkamera måste det vara folk som är opartiska. Alla ser att det var spark. Det är faktiskt skandal. Vi måste kunna lita på videodomaren, sa HV71:s tränare Kenta Johansson och Rögles Peter Johansson höll med:
- Är det så är det beklagligt. Det såg ut som spark. Det är skönt att vinna men samtidigt tråkigt om det inte görs på ett regelrätt sätt.
Domaren Alexander Vikström var kraftigt ifrågasatt.
- I dag var det inga regler, man fick göra som man ville. Vi fick inte med oss några utvisningar, fortsatte Peter Johansson.

Abbotts – och Gath

Chris Abbott stod för otroliga fyra mål, brorsan Cam för två poäng och Mikael Gath tillskrevs tre assist och ett mål.
- I kväll hittade vi ett vägvinnande spel. Jag tyckte att vi fick bra tryck i nästan alla byten. De (bröderna Abbott) har en härlig inställning, det är framåt som gäller, sa Mikael Gath som gjorde en elegant assist till 5-4-målet.
- Jag visste att jag hade någon bakom mig, det var faktiskt med vilje.
HV71 gjorde det första målet redan efter fem minuter men sedan blev det fyra raka Röglemål varav två i den första perioden - båda signerade bröderna Abbott.
Sedan fick Rögle en kanonstart på den andra perioden då Chris Abbott en minut in gjorde 3-1, vilket följdes av Gaths 4-1-mål. Martin Thörnberg lyckades få in 4-2-mål vilket var resultatet inför sista perioden.
- De två första perioderna spelar vi bra, i den andra jättebra. Vi skulle försöka sätta press och det tycker jag att vi gör, sa en nöjd Peter Johansson.

HV71 höjde sig

I den sista perioden la HV71 in en sista växel. Första reduceringen kom efter sex minuter, sedan dröjde det bara tre minuter innan kvitteringen kom, men Rögle gav svar på tal redan 16 sekunder senare genom Chris Abbott.
Men mindre än en minut senare kvitterade HV71 återigen.
- Att det händer som det gör i den tredje perioden är mycket av att de växer upp ett snäpp. De har ett bra lag, sa Peter Johansson.
- Det är olyckliga omständigheter. Vi får inte med oss några utvisningar. Det blir tungt i längden. Domare satte ribban redan i början, sa Mikael Gath.
Till slut vann Rögle med det omdiskuterade 6-5-målet.

Publicerad 05 January 2009 23:19

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen